De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Doften av nybakat


Emma Svensson 2012-12-10

Bild:Emma Svensson

Många av er har säkert besökt cafeterian här på De Geergymnasiet. Där inne luktar det alltid nybakat och det finns mycket gott att välja emellan. Men då har ni kanske också upptäckt det nya bakelserna som har kommit fram och det nya ansiktet bakom kassan. Hon som är så glad och pratvänlig. Just hon... Hon heter Lottie Mackay.


Doften av nybakat är inte direkt nytt för Lottie. Hon har bakat så länge hon kan minnas och det är en del av hennes liv. Hon älskar att baka många olika slags kakor och också prova på nya maträtter där hemma. Hennes familj får oftast vara försökskaniner, men de gillar det. Lottie trivs bra med sitt nya jobb som är att baka och stå vid kaféet på De Geergymnasiet. 
Att baka och laga mat är något som jag tycker är roligt. Jag får ju arbeta med något jag trivs med.

Lottie har gått här på De Geergymnasiet. Hon gick då social linje 1989 till 1991. Så det är intressant att från att gått på ett gymnasie och sedan börja arbeta där. Men Lottie känner sig som hemma och tycker att det är kul. 


Annat än Sverige
Att kunna prata engelska och tyska är bra att kunna och det är något Lottie kan. Direkt efter gymnasiet bestämde sig Lottie att det skulle vara skönt att jobba utomlands. Hon tyckte inte alls att det skulle bli läskigt som många ungdomar säkert tänker. 

 

Så hon lämnade sitt hem i Skärblacka och flyttade till Tyskland där hon började jobba som au-pair. Men sedan övergick hon till att jobba på ett eget cafe där hennes blivande man jobbade. De blev kära i varandra och bestämde sig för att flytta till England tillsammans. Det var 1994, då de fick sitt första barn Mollie.
- Jag har två barn nu, Mollie som är 18 år och mitt andra Katie som är tre år.


Hon berättar också att Tyskland var ganska likt Sverige på sättet man levde medan England var konservativt och att levnadsförhållandena var olika, det var en helt annan kultur. England var mer gammaldags. Vi här i Sverige använder element medan de värmde sig på ett gammaldags sätt, öppen spis. 



Väldigt social
Lottie berättar att hon gillar sina arbeten för att hon är en väldig social person. Hon gillar att vara runtomkring människor och ha något att göra. Men hon ogillar dock när saker händer utan förvarning. 

- När jag var yngre ville jag att saker skulle hända hela tiden. Men nu när jag har barn är det skönt att vara hemma och ta det lugnt. 


Lottie är inte bara bra på att baka, hon är bra på många andra saker också. 


Stressa och ha saker att göra passar Lottie, därför tycker hon om sitt jobb. Också för att hon får umgås med ungdomarna i skolan för att hon är en social person. Hon berätta också att hon är en perfektionist och hatar att göra saker halvklara. Men det har vi märkt på hennes goda bakelser som inte är något annat än perfekta.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin