De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Halvars i år igen 

Artiklar

Halvars i år igen 


Sarah Fasth Jessika Hallqvist 2014-04-25


I snart 80 år har glasskiosken Halvars på södra promenaden i Norrköping öppnat varje år, I år är ingen undantag. För många är premiäröppningen av kiosken det största vårtecknet staden kan erbjuda.


Varje solig vårdag stormas Halvars kiosken av ett stort antal hungriga glassälskare som vill inviga våren med en kall glass. Halvars har ett utbud på drygt 40 olika glassmaker där tre klassiska smaker toppar listan. Polka, Brownie och hallonsaltlakrits är de mest populära bland besökarna trots de nya, lita annorlunda smakerna som kanelbulle, skumbanan och saffran. 

Halvars har fått sin framgång genom sitt centrala läge bredvid De Geergymnasiet med 800 elever, dessutom är det lite tradition och klassiskt, tror Niclas Unosson, lärare på De Geergymnsaiet. 

Meribell Lundvall, elev på skolan har redan besökt kiosken tre gånger och har utsett sina favoriter till viol och delicatoboll. 

Sommaren närmar sig med stormsteg och för dig som ännu inte har besökt Halvars, är det på tiden att testa lite nya glassmaker och njuta av solen.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin