De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Lärkan hjälper dig med körkortet

Artiklar

Lärkan hjälper dig med körkortet


Anna Malmborg 2013-06-11


Det är svårt att ta körkort. Bara att hitta rätt körskola är en utmaning. Vi på Lärkan hjälper dig att hitta rätt utifrån vad du tycker är viktigt. Vi jämför Haga, Axelhed, Heléns och Arres. Vi tar hänsyn till pris, öppettider, läge och bilar.


Arres trafikskola ligger centralt på Söder tull. De anser sig att vara Norrköpings modernaste trafikskola och de har öppet dygnet runt så man har alltså möjlighet att plugga när man vill.  De har bland annat BMW och Kia som bilar. En körlektion på fyrtio minuter kostar 450 kronor. Riskettan och halkan (riskutbildningarna) kostar 1790 kronor och litteraturen kostar 1500 kronor. 

 

Axelheds förarutveckling säger att de har välutbildade trafiklärare som lägger tid på eleverna. De tar för en fyrtio minuters lång körlektion 460 kronor. All litteratur och inskrivningsavgifter blir totalt 2100 kronor. Riskutbildning ett och två kostar 2800 kronor tillsammans och de har två lokaler. En i Norrköping som ligger precis bredvid Ebersteinska och en i Finspång vid torget. Det finns möjlighet till datatester så man kan plugga hemma. De använder sig av modellen BMW 118 och har öppet måndag till torsdag 07.30 till 18.00 och på fredagar 07.30 till 14.00.

 

Haga trafikskola har också två lokaler. En på Kungsgatan och en annan på Nygatan. Öppettiderna är från 7:40 till 18:00 måndag till torsdag och på fredagar har de öppet 7:40 till 12:30. De skriver att de planerar utbildningen efter elevens erfarenheter och kunskaper. 460 kronor kostar en körlektion på fyrtio minuter och 1650 kronor för litteratur och inskrivningsavgifter. Riskutbildningarna kostar tillsammans 2800 kronor. På trafikskolan kör man Audi A4.

 

Heléns skriver på deras hemsida att de är Norrköpings populäraste trafikskola. Deras lokal ligger på Norra promenaden. Litteraturavgiften kostar 1500 och riskutbildningarna 1890 kronor. En vanlig lektion på fyrtio minuter kostar 460. Här har man SAAB-93 eller Toyota Prius att välja på som bil. Precis som på Axelhed finns det datatester så man kan plugga hemma. Vi hittade inga uppgifter om deras öppettider, varken på telefon eller internet. 

 

Är priset viktigast för dig föreslår vi antingen Heléns eller Arres. Arres är mest tillgänglig för dig som elev som vill plugga på skolan, annars ger både Heléns och Axelhed möjlighet att plugga hemma om man inte kan ta sig till stan. Eftersom tycke om bilar varierar kan vi inte säga vilken vi rekommenderar. 

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin