De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

På jakt efter den perfekta glasskombon


Ditte Roslund, Matilda Hanna 2013-04-19


Vi har provat glassmakerna plopp, godis och kokos och kombinerat dem på olika sätt.

Plopp/godis

Godissmaken har en utsökt smak av tuttifrutti även om den är lite väl söt. Ploppglassen däremot har en underbar ton av choklad med kolasås i, mycket gott. De kombineras förvånandsvärt bra i och med godisglassens somriga känsla och ploppglassens bastantare chokladbitar. Tyvärr är båda smakerna mycket starka, vilket skapar en slags smakexplosion. Båda glassarna skulle komma fram bättre om de vore kombinerade med andra, mindre framträdande smaker. 

Betyg: 6/10

 

Godis/kokos

Juryns favorit. Smakerna matchar varandra perfekt i en somrig harmoni. Som vi nämnt tidigare har godisglassen en väldigt klar och stark smak, medan kokosen är mer mild och nästan lite besk. Tillsammans smakar de underbart. Enda minuset är att båda glasserna har bitar i sig, framförallt kokosen har väldigt mycket kokosflingor och juryn känner att det blir lite mycket.

Betyg: 8/10

 

Plopp/kokos

Juryn hade höga förväntningar på den här kombinationen, men tyvärr lever smakerna inte upp till dem. Ploppglassen tar över helt och hållet, och kokosen märks bara av genom kokosflingorna. Själva smaken är inte äcklig, men eftersom smakerna inte hittar en tillräcklig bra harmoni ihop så måste vi sänka betyget.

Betyg: 4/10

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin