De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Lite fritid, mycket aktiviteter.

Artiklar

Lite fritid, mycket aktiviteter.


Anton Comstedt 2013-09-27


Att hinna med skolan kan vissa se som omöjligt. Men Linnea Arkevid i trean på De geer, ser inte några alls problem att hinna med skolan, och sina fritidsaktiviteter.


 

Linnea kan lätt ses som aktiv och har många bollar i luften. Hon brinner för teater, spelar rugby, fäktas, är mode intresserad och följer flera tv-serier. Och hon går i skolan! Det är allså fullt upp för henne, men hon väljer att ha det så.

 

Hur hinner du med dina stora intressen?

- Jag hinner med dom för att jag älskar att hålla på med dom. Teater och rugby är något som jag verkligen brinner för. Och om man tycker om något så tar man sig sin tid åt det för.  Jag har ju även flera intressen som fäktning och mode.

 

Hur blev det just teater och rugby?

- Jag har alltid varit intresserad av teater, jag har alltid sett mig lite av en teaterapa som gillar att underhålla och visa upp sig. Rugbyn startade genom att vi hade det i skolan, och tränaren tyckte att jag var så bra så att hon ville att jag skulle vara med i sitt lag. 

 

Hur mycket tid lägger du på dina aktiviteter varje vecka?

- Jag lägger ungefär fem timmar i veckan på mina aktiviteter, plus teater i skolan så det blir lite mer. 

 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

- Det börjar med att jag går i skolan, kommer hem och pluggar, övningskör och sedan tittar jag på tv-serier. Mina favoriter är Suits och Games of thrones. Det är inte så mycket rugbyträningar  nu med att vi är så några ochmånga är borta på grund av studentfester och sånt.

 

Blir det inte jobbigt att hinna med skolan med så mycket aktiviteter på fritiden?

- I början av ettan och tvåan så var det lite jobbigt med att hinna med och komma ihåg teaterrepliker och hinna träna rugby och spela matcher och så. Men nu i trean så är det bättre.

 

Har du några mål med dina intressen?

- Eftersom jag har så många intressen så har jag några eller något mål i varje intresse, Men jag skulle vilja försörja mig på teater för det är något som är väldigt kul och varierande jobb, och så är det så roligt precis innan föreställningen börjar och att höra applåderna efteråt. 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin