De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Loppis nu även på Facebook!


Emma Svensson 2012-03-20

Bild:Emma Svensson

Visste ni att det finns en sida på Facebook där du kan köpa och sälja kläder i Norrköping? Det finns både nya och gamla saker för en billig peng. Sidan heter VUXENKLÄDER/SKOR/ACCESSOARER I NORRKÖPING. Jag har varit kontakt med av en av dem som sköter sidan: Caroline Svenson.

Vad är syftet med sidan?
- Syftet med sidan är att få en lokal köp- och säljsida där köparen och säljaren ska kunna mötas centralt i Norrköpings tätort. Man ska även slippa alla dessa dyra avgifter som Tradera och Blocket tar ut för annonseringen. Det är ok att vara medlem på sidan trots att man inte bor i Norrköping (tätorten). MEN man ska kunna mötas i Norrköping.

För att det inte ska bli bråk eller andra konflikter på sidan så är det tre helt vanliga Norrköpingsbor som ser till så att alla följer de regler som finns. Tex får man bara ha annonser uppe i cirka sju dagar, sedan måste man ta bort den, men man får lägga upp den igen och ha den sju dagar till. Anledningen är att det inte ska bli kaos mellan alla annonser och det ska vara aktuellt.

Caroline Svenson tycker att det är ganska krävande att ta hand om en sådan stor facebook-grupp. Hon måste ta hand om nästan 3000 medlemmar och se till att alla följer reglerna.

Får du något för arbetet?
- Jag får inget betalt eller något annat, men jag önskade att jag kunde få något litet varje månad.

Sidan går inte alltid som en dans. Jag har själv upplevt att folk skriver ”köper” men ångrar sig sedan. Enligt reglerna måste man köpa saken om man har skrivit det. Om man ångrar sig får man helt enkelt sälja vidare den. Men en del följer som sagt inte den regeln. Det har också hänt att man har bestämt en tid och plats men att den andra inte kommer.

Annars är sidan jättebra om man tex vill köpa gamla och nya plagg för ett billigt pris. Det kanske finns en topp som har tagit slut som du vill ha. Då kanske det finns någon som säljer den. Kika in och se.

Här är ett par gubbskor jag nafsade till mig på sidan. Kostade bara hundra kroner och är helt nya. Passar perfekt till våren.
Här är ett par gubbskor jag nafsade till mig på sidan. Kostade bara hundra kroner och är helt nya. Passar perfekt till våren.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin