De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Emma drömmer om att stå på scen


Ida Turesson 2014-02-12


Det som tar störst plats i Emma Anderssons liv är musiken. Att sjunga är bland det roligaste hon vet och hennes stora dröm är att få stå på scen och göra det inför en stor publik. 

 

Emma Andersson som går i ES13c på De Geergymnasiet älskar att sjunga. Det går inte en timme utan att hon sjunger. Hon har alltid varit duktig på det, och när hon skulle börja fjärde klass bytte hon skola till Hagaskolan där hon då började i musikklass. Emma spelar även gitarr, vilket hon började med i femte klass. 

 

Intresset för musiken 

Intresset för att sjunga har alltid funnits där. När Emma var liten brukade hennes mamma mima till låtarna på radion, och Emma trodde alltid att det var hennes mamma som sjöng. Hon trodde då att hennes mamma var duktig på att sjunga och så började hon själv med det. Många artister, t.ex Melissa Horn har föräldrar som är artister eller jobbar med något inom musik som gör att man de själva halkar in i musikbranschen, men det har inte Emma. Intresset har vuxit fram av sig självt. 

 

Emma har även sökt till Idol, men gick tyvärr inte vidare. Men det var ingen större sorg för henne. 

-Jag tyckte det var alldeles för uppgjort. Det passade inte mig, säger Emma. 

 

Sången

I skolan är det många lektioner med musik, men inte nog med det så lägger Emma cirka 2-3 timmar utanför skolan på det också. Emma Andersson ville gå på musikinriktning på De Geergymnasiet därför att här finns den bästa musikutbildningen och de bästa lärarna. 

 

-Det är skönt att sjunga för sig själv och känna att det går bra, om man sjunger inför andra har man så stor press på sig för att man ska visa hur bra man är, säger Emma. På sånglektionerna till exempel så är det skönt att få bekräftelse av någon som kan. 

Det roligaste med musik är att sjunga.

-Man kan uttrycka mer genom sången än instrument eftersom man använder ord. Om man ska kunna uttrycka något genom gitarren måste man vara väldigt duktig. 

Emma lyssnar alltid på musik, och hon går alltid runt och sjunger eller nynnar på någon låt.

 

Låtskrivandet

Många artister skriver sina egna låtar, och Emma har skrivit en egen låt. Det var dock en skoluppgift, men det kan hända att hon kommer börja skriva egna låtar själv. Jag har själv hört henne spela och sjunga låten, och jag tyckte att den var riktigt bra. Innan hon spelade den för mig sa hon inte att det var hon själv som hade skrivit den, det gjorde hon först efteråt. Jag blev riktigt förvånad för jag tyckte den var så bra. 

 

Drömmer om en framtid inom musik

-Jag skulle vilja bli någonting inom musiken, drömmen är att kunna leva på det. Men det är väldigt svårt att lyckas så man måste ha en back-up plan, säger Emma. 

Emma vill stå på scen, det är det som hon tycker är roligast. Det är därför hon går den linjen hon går här på De Geer, hade hon inte sett en framtid inom musiken hade hon valt en annan linje. 

 

I framtiden får vi hoppas på att få se Emma på många stora scener! 

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin