De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Alicia Andersson, den glada dansaren

 


Klara Jonson 2017-02-08


Alicia Andersson som är mycket intresserad av hur man når ut till människor inom film och filmmusiken har valt medialinjen på gymnasiet. Alicia gillar att dansa och släppa loss tills hon inte orkar mer, hip hop är favorit dansen.  

 

 

Vad är det då inom media som intresserar Alicia?

-Jag tycker det är kul att man kan nå ut till människor i både tal, skrift och bild. Jag tycker det är en viktig del i samhället, jag vet inte det bara känns som ett viktigt jobb, jag har alltid haft intresset för media och filmproduktion och liknande.

Musiken i filmen är det som gör själva filmen mer spännande eller romantisk, filmmusiken är liksom en väldigt stor del för att filmen ska vara gripande. Dom filmerna som lockar Alicia mest är filmerna som hon går och tänker på i flera timmar efter hon sett dom, dom mäktiga filmerna som verkligen når ut till människor.

Har du någon speciell film som är sådär gripande?

-Ja, nyckeln till frihet, det är en sån film jag går och tänker på efter jag sett den. Sen gillar jag en film, ja vad heter den nu igen… The Impossible tror jag *Alicia tar upp datorn och söker på filmen* ja The Impossible heter den.

Alicia tänkte från början inte gå på De geer, men eftersom media programmet fanns på De geer så valde hon skolan. Varför hon inte hade valt De geer om media inte fanns var för att hon gillar praktiska linjer och ingen mer linje på De geer intresserade Alicia.



Den tuffa sidan av Alicia


Alicias gillar att röra på sig i form av dans, hon gillar musiken som gör att hon börjar dansa, hip hop är hennes favorit inom dans, den lite tuffare och coolare dansstilen. Hon gillar att träffa nytt folk och få ett större umgänge och känna att hon har mycket kompisar runt sig.

-Att umgås med vänner och att träffa nytt folk, jag brukar träffa nytt folk på fester oså, och i skolan lär man känna nytt folk hela tiden, det är alltid kul att ha nya bekanta liksom.

Sedan Alicia var liten har hon spelat instrument, det är inget som lockar henne längre men även bland instrumenten har hon valt lite tuffare instrument som saxofon, bas och trummor, ja ni ser ju själva.




Göteborg staden som lockar


Kylan och mörkret som verkligen tränger sig in i kroppen under en som det känns ganska lång period på året, vill Alicia slippa och istället flytta till ett varmt och avslappnande land efter sina avklarade studier. Men om det varma inte lockar längre efter hennes utbildning, flyttar Alicia till Göteborg, som inte spelar någon roll om det är kallt i för människorna är varmare.

Göteborg beskriver Alicia som det mysiga staden med trevliga människor och en skön dialekt. Även Alicias kusiner bor i Göteborg och dom tycker att det är väldigt trivsamt där. Alicia vill även se världen lite och inte alltid förbli kvar i Sverige utan resa och se lite exotiskt som omväxling från den trängande mörka kylan.

-Drömmen är ju såklart att flytta till ett varmt ställe, men om det var inom sverige skulle jag vilja flytta till Göteborg för det är så mysigt, jag gillar folket dom är trevliga jag gillar även göteborgskan







Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin