De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Emelie Söderholm med hjärtat i fjällen


Magdalena Hjort 2017-02-10




Emelie Söderholm är en tjej som på riktigt brinner för skidåkningen trots att hänga med kompisar inte heller är så dumt. Att kombinera de här är två är det bästa. Någonting Emelie verkligen gillar att göra är att åka till fjällen med en riktigt fin vän.

Hennes intresse för skidåkning började med “Alla på snö”

Alla på snö var det som ledde till hennes helhjärtade intresse för skid och snowboard-åkning. Alla på snö är ett arrangemang lett av kommunen där man ger alla 4:or en chans att testa på skidåkning i olika slag. Detta har nog fått många att inse hur roligt slalomåkning kan vara och därmed utveckla ett fullt intresse hos barn.


Inrullad och fastspänd; iväg skjutsad på sjuk pulka

Det var väldigt halt i backen en dag då Emelie skulle åka skidor, det var mycket folk och så det blev trångt. Hon skulle åka förbi några människor men då såg hon att bredvid dem var det en stor isfläck.
- Jag försökte bromsa men jag ramlade. Jag tappade min ena skida och min stav. Efter det kunde jag inte röra mig.

Emelies kompis hämtade hennes skidor och kollade med henne om hon var okej. Människor runt omkring hämtade hjälp.
- Jag fick åka sjukhus pulka till sjukstugan där det kom fram till att min handled var skadad så jag fick den lindad.

Färden med sjuk pulkan beskriver Emelie som obehaglig eftersom hon kände att hon inte hade koll på situationen. Fastspänd och inlindas på sjuk pulkan åker emelie ner för backen med en värkande höft och en stukat handled.


Fotointresset pånyttfött

Emelie valde media inrikning på gymnasiet för att åter börja fotografera och redigera. Hon brukade vara ute med kompisar och ta bilder ute. Det är roligast när det är varmt och fint väder. Hon tycker bäst om att ta fina naturbilder, hon har inget speciellt favoritmotiv. Mer när en naturskön miljö fångar hennes intresse kan det hända att hon tar en bild.


Jag tog mig friheten att fråga emelie vad hon tyckte var viktigt i livet och svaret jag fick var enkelt kort men väldigt sant. 
- Jag tycker att det är viktigt att må bra.


Ålder: 16 år

Hobby: Snowboardåkning, träffa kompisar, sova, åka skidor, kolla på serier och lyssna på musik.

Bor: Lägenhet i Vilbergen

Utbildning: Emelie studerar samhällsvetarprogrammet med media som inrikting första året på De Geergymnasiet i Norrköping.


“Farten får hennes flätor att fladdra i vinden då hennes skidor tar henne fortare och allt längre nedför fjället. Träden är indränkta i snö så de ser sagolika ut, de är så kallt att snön blänker i solen och man kan urskilja snökristallerna. Backen är lång och det finns gott om tid att njuta av friheten skidåkningen ger henne.”





Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin