De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Kajsa älskar gemenskapen


Vendela Berg 2017-02-08


Allt som bidrar till gemenskap är guld värt för Kajsa Johansson. Familjen, musiken och fotbollen är alla tre olika källor till lycka för 17-åringen från Vikbolandet.

Redan vid sexårsålderna snörade Kajsa på sig sina fotbollsskor och gav sig ut på planen med sina kompisar. Vid tioårsåldern gick hon med i sitt första riktiga tjejlag, och med numret 10 på ryggen är hon nu högerback för Kuddbys fotbollsklubb.
- På sommarhalvåret tränar vi 3 gånger i veckan medans vi på vintern tränar 2 gånger i veckan, säger Kajsa med en blick som minns tillbaka till sommarens alla träningar.
Nu är Kajsa Susanna Johansson nyblivna 17 år och läser samhällsprogrammet på De  Geergymnasiet med inriktningen medier och journalistik.

I ett rött hus ute på Vikbolandet en bit utanför Norrköping, bor Kajsa tillsammans med resten av hennes familj. Mamma Pia, pappa Mathias, storasyster Ronja samt katterna Tiger och Findus och hästarna Zimba och Charlie.


Musiken och gemenskapen gör familjen hel

Bortsett från fotbollen är Kajsa en lugn och stillsam person, en riktig familjetyp. Då pappa Mathias är allt från sångare till gitarrist till låtskrivare i bandet Motherload och då systern studerat musik på musikgymnasium, förekommer mycket gemensam sång i hemmet. Familjen Johansson är en familj där gemenskapen är viktig.

Varje vinter är det tradition för familjen att packa skidutrustningen och dra upp till fjällen för en gemensam slalomresa.

Den härliga sommaren

För Kajsa är även hennes släkt och vänner guld värda. För henne är en perfekt dag fylld av gemenskap och utflykter. Allt från konserter till Liseberg till grillning vid en sjö med massor bad och givetvis trevligt sällskap är bland det bästa hon vet.
- Min kusin bor i Göteborg och vi är där ganska ofta, på somrarna brukar vi framförallt åka till Liseberg och umgås. Annars brukar vi också träffa ett våra vänner som har ett sommarställe vid Arkösund där vi brukar vara ofta på somrarna!

Tar tiden som den kommer

Som tidigare nämnt är Kajsa en väldigt lugn och stillsam person. Hon har inga bestämda planer för framtiden och det är så hon vill ha det. Därför var bland annat samhällsvetenskapliga programmet ett säkert val till gymnasiet.

Då framtiden är en svår fråga för Kajsa är det viktigt för henne att ha många valmöjligheter. Många dörrar öppna och inga begränsningar är en frihet hon till ta tillvara på.
- Jag har dock alltid tyckt om Göteborg och London, jag tycker att dem är ganska lika, Göteborg är som Sveriges London. Jag vet inte riktigt vad som får mig att fastna för just de städerna mer än att jag känner trygghet från dem.

En eventuell plan för Kajsa kan vara att flytta till någon utav dessa storstäder och möjligtvis hitta ett jobb bakom kulisserna inom film och foto.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin