De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Magdalena Hjort en tjej med mysig personlighet trots ett tufft intresse 


Emelie Söderholm 2017-02-10




Magdalena Hjort är en vanlig tjej med ett ovanligt intresse, jakt. Jakten kommer ifrån släkt och familj. Magdalena bor ute på landet i vånga i ett stort rött hus med vita knutar. Där bor hon med sin familj som består av Mamma Pappa Lillasyster Matilda och LIllebror Mauritz.


Jakten är ett stor intresse hos Magdalena. Redan när hon var 12 år gammal följde hon med på jakten och förra året tog hon jägarexamen.

Vad känner du när du jagar?
Olika känslor vid olika situationer. När jag ser det perfekta läget för att skjuta känner jag spänning, nervositet och koncentrerad.

Magda kan du berätta om din första jakt då du sköt?
- Min första jakt var spännande, passet vi satt på var väl kamouflerat så att i djurens ögon var vi i princip osynliga. Adrenalinet spred sig fort i kroppen när djuren närmade sig. Läget var perfekt och jag siktade noga, då jag började tänka vad har den här hjorten gjort mig?
Vad hände sen?
- Några minuter senare står jag vid djurets klövar och ser ner på den perfekta träffen genom båda lungorna.

Trots magdas intresse av jakt så är hon en djurvän, tycker väldigt mycket om djur.
- Jag klandrade mig själv för att kattungen dog på det brutala sättet.
Det var en sommardag i juni och Magda gungade med sin lillebror i trädgården, pappa höll på och fixa deras husvagn. Plötsligt hörde Magda sin mammas skrik, det ekade högt. De sprang mot ljudets källa men deras ögon möttes av en förskräcklig syn. Det var Magdas lillasysters kattunge som blivit överkörd. Kattungens bakben var krossade och den kämpade för sitt liv krälandes framåt.
- Synen av den lilla kattungen kämpades med att ta sig fram med sina brutna bakben har aldrig riktigt lämnat mig.

Magdalena tycker som de flesta personerna i hennes ålder att vissa ämnen är mindre roliga men det finns vissa ämnen hon tycker om mer som till exempel Fotografisk Bild.
På gymnasiet valde Magdalena att gå programmet samhäll media, varför det?
- För att det är en bra högskoleförberedande linje men på samma gång roliga ämnen.

Har ditt val av gymnasie någon betydelse för vad du vill göra i framtiden?
-Nej, jag valde samhäll media för att lägga en bra grund för vidare studier och för att det verkade kul.  

Att redigera bilder är något Magdalena också tycker om väldigt mycket. Hon började med det redan när hon gick i årskurs 3 på grundskolan. Även att måla människor tycker hon är kul.
Vad för slags bilder tycker du om att redigera?
- Bilder på mig själv, helst inte någon annan. Att redigera någon annan känns elakt eftersom det jag brukar göra när jag redigerar är att förbättra bilderna och retuschera bort imperfektioner. Om jag gör det på andra känns det som att de ska tro att jag inte tycker de duger som de är.

Träning är något som Magdalena gör några dagar i veckan, hon gör det främst för att må bra, kunna slappna av och kunna fokusera bättre.
Vad tycker du är roligast att träna?
- Det som jag tycker är roligast är spinning, gym, jympa medel och löpning.

Vad tycker du är viktigt i livet?
-Jag vet att det här talesättet är gammalt uttjatat och simpelt men det är en viktig regel att leva efter. “Behandla andra som du själv vill bli behandlad” En sak som är lätt att glömma bort är att vi bara är människor och ingen är perfekt. Alla gör vi misstag, det enda vi kan göra är att acceptera och respektera alla människor oavsett allt som skiljer oss åt.



Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin