De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Musikaliska Klara Jonson


Alicia Andersson 2017-02-08


Klara går första året på skolan. Hon går samhäll med inriktning media kommunikation. Men vem är Klara Jonson egentligen?

Klara Jonson är en tjej som har stort musikintresse. Men det är ju inte så konstigt, eftersom hon är uppvuxen bland musiken. Under alla hennes år som musikälskare har hon hunnit med att spela flera olika instrument. Och kanske kommer det att bli drömjobbet för Klara.


Den familjekära film tjejen
Men vem är Klara egentligen. Den första frågan jag ställer när jag träffar Klara är vem hon är. Men det var inte så lätt att svara på som jag trodde.
- Oj vilken svår fråga, säger hon samtidigt som hon skrattar lite lätt.

Sedan förklarar hon att det är vänner och familj som gäller. Hon förklara att det är ju trots all lite lättare att prata med vänner, eftersom dom är i samma ålder, vilket gör det enklare att prata om sina problem med dem. Och hon menar att när hon är med sina kompisar gillar hon att vara ute och göra saker, t.ex bowla. Men hon tycker också att det är mysigt att bara vara inne och kolla på film en regnig dag.


Oklara beslut om framtiden.
När gymnasievalet väl var framme, var hennes beslut självklart. Då valde hon sam-beteende. Men det visade sig att det valet inte blev som väntat. Eftersom hon sedan skulle byta från beteendevetenskap till media kommunikation.
- Först valde jag ju samhäll beteende, eftersom jag är intresserad av människor och psykologi och sånt.

Men sedan ångrade hon sig precis innan inriktningen började. För hon tänkte till.
- jag gillar ju att prata med olika sorters människor och jag gillar ju även att fota och sånt, för man kan ju fånga så mycket ögonblick i en enda bild.

Men vad tycker hon om programmet änsålänge? Hon svarar sedan att det är ett praktiskt och roligt program. Och lärarna är också bra.
- Det är nice och sköna lärare, det verkar som om dom verkligen vill få med alla elever på lektionerna och så.

Jag frågar henne vad hon skulle valt istället för degeer. Då avslöjar hon att musik också är ett stort intresse och att hon nog skulle valt något inom just musik.
- Jag har ju spelat flera olika instrument, piano, gitarr och cello. Och hela min familj, vi har ju alltid varit en musikfamilj. Min mamma, pappa, deras föräldrar och även min syster. Så något inom det.


Hon med stora ambitioner.

Efter gymnasiet har Klara stora mål. Hon vill plugga vidare eftersom hon vill bli en lyckad journalist. Men hon har också planer på att flytta utomlands.
- Jag vill ju flytta till USA, bo i ett stort hus och så. Och där kan jag ju jobba som korrespondent, det är ju kul att jobba i ett annat land med olika sorters människor.

Sedan berättar Klara att hennes mål är nog att flytta till USA. Fast det är bara möjligt om Donald Trump försvinner.
- Men han kommer men han kommer ju vara kvar ett år till efter jag tagit studenten. Så om han inte blir vald igen, eller om det inte kommer någon värre så ja då flyttar jag. Jag vill ju resa runt och se världen, ja något annat än sverige.

 

 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin