De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Vi på redaktionen 

 


Sonja Doll 2021-11-24

Liam, Olle, Sonja, Ida, Freja, Judith, Mickela och Jhoel (längst fram). Astrid saknas på bilden.
Bild:Karin Ernman Kornhammar
Liam, Olle, Sonja, Ida, Freja, Judith, Mickela och Jhoel (längst fram). Astrid saknas på bilden.

Nu är det hög tid för oss på Lärkan att presentera oss. Vi läser tredje året på samhällslinjen med inriktning media. I skoltidningen skriver vi reportage och artiklar om händelser och nyheter på skolan, om elever och lärare - kort och gott det ni efterfrågar. Varmt välkomna till Lärkan. Nu ska ni få lära känna oss lite bättre. 


Jhoel Karlsson

Jhoel tycker om att spela TV spel och umgås i kyrkogruppen. Om Jhoel fick intervjua vem som helst, död eller levande önskar han att intervjua Rasputin. Det läskigaste han har varit med om var när han i åskovädret på kyrkoläger satt i en metallkanot ute på en sjö. Det Jhoel är mest stolt över i livet är att han har jobbat så mycket, både i kyrkan, men också med sanering. Slutligen säger Jhoel att det konstigaste han har varit med om på De Geer är att någon på skolan går runt och snor all handsprit. 


Judith Bjuvander Rosén

Intressen som Judith håller kärt är piano, måleri och på fritiden gymmar hon och umgås med kompisar. Hon valde De Geer gymnasiet för att hon tyckte att skolan var fin och att det kändes som att det fanns många olika personer att träffa; esteter, samhällare eller humanister - inte som på Kungsgård. Hennes favoriter på medieinriktningen är fotografi och Christer. Judith skulle gärna intervjua Michael Jackson och det läskigaste hon har varit med om var då hon blev rånad av en ficktjuv som lömskt tog telefonen från henne under kartan då han frågade om vägen och Judith vänligen erbjöd sin hjälp. Judith är stolt över att ha mönstrat och blivit antagen att göra värnplikt. En händelse på skolan som Judith minns särskilt är då entren var eggad under nollningsveckan 2019. 


Freja Stolpe

På fritiden lyssnar Freja på musik, hänger med kompisar och ibland målar hon. Det bästa, enligt Freja, med mediainriktningen är lättsamheten, att man kan göra vad man vill med det man lär sig. Det läskigaste Freja har varit med om var att träffa Robin Wahlund i Linköping när hon och hennes klasskompisar  var på fest. Det hon är mest stolt över i livet är hennes E i matte 2b och det konstigaste hon har hört på De Geer är att lärarna gråter i arbetsrummet hela tiden.


Liam Milton 

Liams största passion i livet är fotbollen.  Han är en  stor  IFK-supporter och ett erfaret twittertroll. Han valde De Geergymnasiet för att han inte visste vad han ville bli och medieinriktningen för att det inte bara är skriftliga uppgifter, utan också praktiskt arbete. Liam skulle helst av allt intervjua Hitler för att se hur tankarna gick. Det läskigaste han har varit med om var då han fick ett träd i huvudet och höll på att dö. För att återkoppla till hans stora passion i livet, säger Liam själv,  att han är mest stolt över “att jag lägger min själ i något jag brinner för - IFK”


Ida Sandin Sundkvist

Ida har under en period skulpterat med lera, men är idag i behov av en ny hobby! Ida bor i Linköping men hamnade på De Geer för att studera samhäll- media eftersom hon tycker att det är roligt att jobba praktiskt och att det lät roligare än beteendevetenskap. Det läskigaste Iida har varit med om var då hennes pappa körde in i ett amerikanskt militärområde som man inte fick vara på och vakterna träder fram med sina revolver och säger “you need to turn around now”. Det konstigaste Ida har hört på De Geer är idag en hemlis, men som hon lovar att avslöja på studentveckan.


Olle Crona 

Fotboll är även för Olle ett stort intresse där han supportar de lokala, IFK. Olle är rörande överens med övriga på redaktionen i att man valde medieinriktningen för att det innebar mer praktiskt arbete. Om han fick intervjua vem som helst skulle det vara Zlatan. Det Olle är mest stolt över i livet är att han vann på ett fotbolls-bet och det konstigaste han har varit med om på skolan var då hans kompis blev utskälld av en estet. 


Mickela Elvhage

Mickela tycker om att gå till gymmet och rita. Hon valde De Ggeer gymnasiet för att hennes kompis Judith tvingade henne, och intresserade sig för medieinriktningen för att hon tycker om att jobba med programvaror som photoshop och klippning av film. Den hon allra helst skulle vilja intervjua är den svenska kungen. Något av det läskigaste hon har varit med om var då hon 2008 var i Florida och badade på en strand när någon slog larm att det var en haj i vattnet. Det Mickela är mest stolt över är att hon har gymmat i 4 år, men inte har gjort en offentlig grej av det. Att Carl Larssons tavla är bort är det konstigaste hon har varit med om på De Geer. 


Astrid Moberg

Astrid gillar att kolla på film och umgås med vänner och familj. Hennes storasyster studerade på De Geer tidigare och Astrid hade därför hört mycket gott om samhällslinjen här och valde därför skolan. Om hon fick välja skulle hon intervjua världens äldsta människa. Det läskigaste hon har varit med om var då hon gick hem själv sent på natten och batteriet på hennes mobil tog slut. Det hon är mest stolt över är att ha jobbat hela sommaren. 


Sonja Doll

På fritiden är jag med kompisar och pluggar bäst det går. Medieinriktningen valde jag för att det verkade rolig att filma och framförallt att få skriva fritt. Om jag fick intervjua vem som helst skulle jag definitivt intervjua Johnny Depp. Det absolut läskigaste jag har varit med om var när jag körde bil och var hemskt nära en krock. Det konstigaste, men också bästa jag har hört på De Ggeer är att Robin ska vara full på våran student och gå ut med oss på kvällen. 

Nu hoppas vi att du har fått en bättre bild av oss på redaktionen och än en gång, varmt välkommen till Lärkan! Glöm inte att höra av dig vid önskemål för kommande inlägg via karin.ernmankornhammar@norrkoping.se eller på vår hemsida.

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin