De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Så kan matsalsköerna minskas.

Artiklar

Så kan matsalsköerna minskas.


Xander Jennerström Daniel Darko-Otchere 2019-10-10


Har du nånsin gått och ätit i stan istället för matsalen på grund av köerna? Nuförtiden är det fler och fler elever som gör detta på grund av att köerna bli längre och längre. Skolor som Degeer gymnasiet, Kungsgård, Lärning och Fenix campus måste dela på den lilla matsalen Lennings varje dag. 

Rektorn till Hotell -och turismprogrammet samt Samhällsprogram Kerstin Sanner och schemaläggaren Magnus Johansson berättar om olika lösningar som används för att lösa problemet.


“Jag vet att matsalskön har varit lång och det är därför jag och schemaläggaren Magnus Johansson har fått ett uppdrag att lägga om schemat så att det inte bli så långa köer” så säger Kerstin Sanner som är rektorn till Hotell -och turismprogrammet samt Samhällsprogrammet.


Kerstin Sanner berättar att man jobbar på andra lösningar än schemaändringar för att lösa problemet med kön. Hon förklarar att de just hade börjat skaffa taggar till personalen. Dessa taggar planerar man att använda till ett taggsystem där eleverna kan ha varsin tagg som de måste skanna för att bevisa att de ska äta där. Hon beskriver hur de exempelvis kan användas för att låsa tallrikar eller ingången. Hur mycket ett sådant system skulle kosta har hon inte kollat upp ännu. Kerstin nämner även att eleverna eventuellt skulle kunna ha ett ID-kort som de får visa upp, men hon påpekar att ingen skulle vilja stå i två timmar och noggrant kolla hundratals ID-kort.


Vi tog också fram förslaget att bygga ut matsalen, men på det svarade Kerstin att de nyss hade renoverat nedre våningen. Särskilt mycket större kan man inte göra salen.


Schemaläggare Magnus Johansson säger att han själv har märkt problemet och han gör sitt bästa för att göra det bättre för alla. “Det går fortfarande att göra vissa förändringar när det gäller schemat men då måste vi ta hänsyn att elever kommer inte ha lika mycket kunskap eller kvalitet om man skulle börja förändra lektionens längd skulle han kunde och prioriterar skolmaten före kunskapet vi måste har ett balans.”


Avslutningsvis påpekar Magnus Johansson att en viktig sak som alla elever måste tänka på är att man kan försöka att äta i rätt tid alltså när man har lunch, för ibland så tror jag att vissa problem kan uppstå därför att man går och äta för tidigt eller försent.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin