De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Sörping, en småstad med mycket liv

Artiklar

Sörping, en småstad med mycket liv


Karin Larsson, Johanna Åberg 2014-05-16



Karuseller, shopping, glass i olika sorter och färgglada godisremmar. Söndagen den fjärde maj slog portarna till Ramundermarken i Söderköping upp. 

 

Många människor besökte Ramundermarken och inte bara Söderköpingsbor. Karuseller för de yngre och mycket shopping för de flesta. 
   Vi var på plats och fick turen att uppleva det här ännu ett år. En marknad är ungefär densamma från år till år men känslan bland alla människor, doften utav munkar och brända mandlar, det vackra vädret, glass samt promenaden man får är endast få saker av allt en marknad erbjuder. 
   På marknaden fanns allt från prylar för hemmet till kläder och brända mandlar. Doften från de brända mandlarna och munkarna kändes på lång väg. Alltid något för alla! 
   Under dagen framfördes dans och musik så att stämningen hölls på topp. Dansgruppen ”Joy” var en utav dem som stod för underhållningen på Rådhustorget. Många människor applåderade och visade sin uppskattning. 
  På Rådhustorget kan du hitta restauranger, småbutiker och Konfekthörnan som är en glassbutik. Konfekthörnan kan ha ett annat namn som kanske fler känner igen. Låter ‘Källaren” bekant för dig som läsare?
   Vi har frågat ägaren Daniel Özer och hans crew om varför de tror att folk köper glass hos dem. -Vi har hemmagjord glass och så ligger butiken på ett bra ställe. 
   Daniel kan stolt säga att de är dem enda i Söderköping som tillverkar glassen på plats i butiken. De gör glassen på ett italienskt recept med råvaror från Italien. Det är ett mycket stort utbud utav kulglass i många olika smaker och mycket, mycket mera. Favoriterna har visat sig vara marängsviss, de flesta sorbeterna och deras nya smak kokosboll. 
   Konfekthörnan är ett väldigt populärt glasställe. Långa köer utav glassälskande människor brukar bildas utanför dörren. 
   Under en sådan här dag som Ramundermarken då solen skiner och Rådhustorget är väl besökt säljer Konfekthörnan väldigt många glassar. Det är svårt att hålla räkningen, berättar ägaren Daniel Özer. 
   Sedan tre år tillbaka kan man nu äta glass vid Göta kanal i deras glassbutik med både uteservering och med andra glassorter. Liksom vid konfekthörnan erbjuds där ett mycket stort  utbud utav glass. En utav glassförsäljarna på konfekthörnan berättar om Göta glass medan vi har pennan i högsta hugg. Vi frågade om försäljningen på Göta glass påverkat konfekthörnan någonting. 
-Inte direkt, men vissa väljer ju att gå dit nu för det finns andra glassmaker där och den har uteservering. 
   För framtiden finns möjligheten att utöka utbudet med eventuellt egna våfflor och pannkakor men det får tiden utvisa berättar en anställd. 
   Uteserveringen ger en mysigare känsla, det ger människorna en möjlighet till att avnjuta en mycket god glass vid kanalen och en trevlig stund med vänner och familj. 
   Om du besöker Söderköping är ett stark uppmaning att ta en titt in på Konfekthörnan på Rådhustorget eller Göta glass vid kanalen, du kommer inte ångra dig.

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin