De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Daniel spelar i det bästa laget i Östergötland

 


Matilda Hanna 2013-03-01


När jag möter 15-årige Daniel Hanna så visar han mig alla sina priser han har vunnit genom åren, och det är inte lite. Flera olika priser är det, bland annat för bästa lag i Östergötland både inomhus och utomhus. Det är helt klart att fotboll är Daniels grej.

 

Efter att ha fått en svår knäskada som gjorde att han inte kunde spela på sju månader, så är han uppe på fötter igen och allt är som vanligt. Det var förra året som det gick bäst för laget och Daniel tycker att det är kul att få kunna börja spela igen.

Eftersom fotboll är en stor del av Daniels liv så låter han inte sina knäskador påverka hans fotbollsspelande, utan han vill fortfarande bli fotbollsproffs och hamna i A-laget. Jag frågar honom varför just fotboll är hans stora dröm, och han svarar med en säker röst:
- Fotboll är det bästa jag vet, man får en speciell känsla när man spelar. Det går inte att förklara känslan, det får mig bara att vilja fortsätta spela.

 

Från Sylvia till Sleipner

Daniel har spelat i åtta år i Sylvia i Norrköping. Jag frågar honom om han någon gång har spelat i ett annat lag och svaret är ja. Hela laget var tvungen att flytta över till Sleipner för ungefär en månad sedan, men det är fortfarande samma gamla kamrater som spelar i laget. Han trivs och han skulle inte kunna tänka sig att spela i ett annat lag. Eftersom jag redan vet att fotboll är Daniels största dröm så kan jag inte låta bli att fråga vad som fick honom att börja spela fotboll.
- Jag började eftersom alla mina kompisar spelade, och även min storebror. Jag testade att spela och tyckte att det var kul, och ville därför fortsätta med det.

 

Daniels drömmar fortsätter

Daniel spelar en till två matcher i veckan när säsongen är från våren till hösten, och när vi ändå är inne på ämnet cuper och matcher så passar jag på att fråga när han vann sitt första pris, och det var i en cup från 2006, men nu så är det nio år sedan han började spela fotboll och han har vunnit många fler priser under åren som har gått. 

 

Vilka fler drömmar har då Daniel? En stor dröm som han gärna vill uppfylla är att få se sitt favoritlag Arsenal. Favoritspelare har han inte, men han berättar att det som gör Arsenal till hans favoritlag är av en speciell orsak:
- Jag tycker att de har en bra teknik och spelar ett roligt spel.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin