« Föreg. Nästa »

Artiklar

DE GEERGYMNASIET BÄST I SVERIGE!

Adrian Libenhed 2012-03-21

De Geergymnasiets futsal-lag är nu svenska mästare. Finalspelet gick som smort för De Geer som vann alla sina 3 matcher utan några som helst problem. Det var egentligen aldrig något om snack om saken, De Geer är bäst!

Efter semifinalrysaren för ett par veckor sedan var det nu dags för finalspel, även denna gång på hemmaplan. Ett hundratal De Geer-elever hade tagit sig till Mässhallen för att se De Geer ta guld.

Första matchen stod mellan De Geer och Rudbeckianska gymnasiet, och första halvlek blev hård och jämn. De Geer lyckades ta ledningen med 5 minuter kvar att spela. Efter en snabb kvittering av Rudbeckianska satte till slut Kasper Ringqvist 2-1 och sedan kom Rudbeckianska aldrig tillbaka. När slutsignalen ljudade stod resultattavlan på 5-1 till De Geergymnasiet.
-Coacherna tyckte att detta var den bästa matchen vi någonsin spelat inomhus, säger spelaren Christoffer Andersson.

I den andra matchen stod Domarhagsskolan för motståndet, och även detta blev en ensidig inledning. Matchen började dock dåligt, med flera missade frilägen och två stolpskott. Efter 5 minuter spelade stod det 1-0 till De Geer, men De Geer borde ha gjort 2 mål till, minst, på dessa minuter. Sedan rullade dock matchen iväg och De Geer gjorde hela 7 mål innan Domarhagsskolan fick till en tröstreducering. Ken Sema fastställde resultatet till 8-1 och nu var turneringen i stort sett avgjord.

Brinellgymnasiet var det sista laget för De Geer att möta. Nässjö-skolan hade kunnat göra så att sista matchen blev riktigt avgörande om de inte hade förlorat sin nästsista match. Nu behövde De Geer inte ens vinna för att bli mästare, men hur kul är det? Sista matchen blev ganska målfattig, men efter 3 mål mot 1 stod De Geer som segrare och var alltså svenska mästare.
-Nu blir det utgång, sa Ken Sema efter matchen.
Ken, som var en av dagens bästa spelare, dansade en segerdans efter att medaljerna delats ut. Glädjen var återigen obeskrivlig. Att ha varit uträknade i semifinalen och sedan gå ut och dominera alla dessa matcher i finalen är ofattbart. Vi på Lärkan tackar De Geergymnasiet och de andra 3 skolorna för en dag med vacker fotboll, och vi önskar De Geers futsal-lag all lycka i framtida mästerskap!