De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Finalchans för De Geers fotbollstjejer


Adrian Libenhed 2012-04-24


Efter att De Geergymnasiets killar tog SM-guld är det dags för tjejerna att ta hem nästa medalj. Tidigt i morgon beger sig damlaget iväg till Umeå, via flyg, för en semifinalmatch mot Dragonskolan. Vendela Schönberg ser fram emot matchen, och resan. 

Efter en storvinst med åtta mål mot Rudbeckianska gymnasiets två avancerade damlaget vidare till semifinal. Nu väntar en tuff resa på över 80 mil till Umeå. Där behöver Dragonskolan besegras för att De Geer slutligen ska nå final. Vendela Schönberg, till vardags mittfältare i Smedy AIS, tycker att chanserna ser goda ut. 
-Flera av oss spelar tillsammans på fritiden, så vi känner varandra på plan, säger hon.
Konkurrensen i laget är hård, och hittills har Vendela fått spela tre matcher. På dessa tre matcher har hon blivit noterad i målprotokollet en gång. 


Att behöva åka ända till Umeå ser inte Vendela som ett problem. Hon tror heller inte att det kommer att ha någon större inverkan på lagets prestationer på planen. 
-Om vi hade åkt buss är det klart att vi hade varit trötta, men nu när vi flyger är det spännande. Jag har aldrig varit i Umeå innan, så det blir roligt.  



Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin