De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Tagg på De Geer snart

Artiklar

Tagg på De Geer snart


Wilma Andersson Hassan Haidary 2019-10-15

<br /> 
Bild:Wilma Andersson

 


Snart kommer vi att få taggar på De Geer och det kan komma redan efter höstlovet. Det skulle öka säkerheten och lösa problemet med obehöriga som äter i matsalen.

Rektor Mattias berättar att vi nu kommer få tagg till skolan. Det handlar om säkerheten på De Geer så att endast de som har behörighet till byggnaden kommer in. Taggarna är inköpta och det är endast programmeringen av data som är kvar. Rektorn säger även att taggarna kan införas redan efter höstlovet men det beror på hur stor programmeringen kommer att bli. Varje elev samt
personal kommer att få åtkomst till en tagg för att komma in i skolbyggnaden. I framtiden kan det även komma tagg till matsalen. Rektorn är nämligen medveten om problemet att folk kommer hit och äter fast de inte får det och tycker att ha tagg till matsalen skulle vara en bra lösning på problemet. Man skulle då behöva tagg för att få åtkomst till en tallrik.

Tydligen förekommer det ganska ofta att folk som inte går på De Geer tar sig in i skolan. En anledning till det kan vara att man har kompisar som går här. Dock får man inte befinna sig i skolan om man inte anmält sig som besökare i receptionen. Annars räknar det som olaga intrång. Senast förra veckan var det en incident där en ungdom som inte gick på skolan vägrade lämna byggnaden så att väktare och polis var tvungen att tillkallas.

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin