Söndagen den 24 juni 2018 - klockan 10:47

Välkommen till LearningNet.
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


BTHs pedagogiska pris 2010 går till innovativ pedagogik för att träna generella förmågor via nätet!


Lasse Bourelius 2010-10-21


BTHs pedagogiska pris 2010 tilldelas Lena Kransberg, sektionen för hälsa för hennes arbete med teknikstöd i utbildningen. Sedan 2009 har hon introducerat ett helt nytt grepp för att träna studenternas generella förmågor. Hennes idé är att använda ett webbverktyg i form av en webbtidning där studenterna tränar sitt skrivande, men också att redan initialt i utbildningen bli van vid att få sitt skrivande kommenterat av andra studenter.

Webbtidningen www.salutis.se är publik och studenterna kan därmed även få kommentarer från vem som helst som läser den.

Sedan 2006 har hon tillsammans med Learninglab vid högskolebiblioteket introducerat nya pedagogiska grepp i sin och sina kollegors undervisning. Hon var tidigt ute med att använda inspelade lärobjekt för att introducera olika moment som att ge injektioner, handhygien m.m.

Hon har också tidigt introducerat bloggar som en del i utbytesverksamheten för studenterna. Teknik i förening med pedagogik i undervisningen är hennes signum.

Via webbtidningen www.salutis.se ska studenterna under hela sin utbildning träna att skriva om sitt ämne på ett populärvetenskapligt sätt. Efterhand ökar kraven på referenser, vetenskaplighet, sätt att uttrycka sig och att lära sig att kritiskt granska varandra. Detta ska ge avtryck så småningom i kvaliteten i studenternas inlämningsuppgifter och examensarbeten.

Webbtidningen www.salutis.se och tankarna bakom har uppmärksammats vid flera konferenser och presenterades nu senast på den pedagogiska konferensen NU2010 i Stockholm. Webbtidningen används både i campusutbildning och på distans.

Lena Kransberg sa i sitt tacktal att hon gillar att vara pedagogisk innovatör och försöka hitta sätt att använda allt som den nya tekniken erbjuder. Hon säger vidare att:
- " Det är kul och intressant att testa metoder för att träna studenterna i att skriva bättre, bättre på att kritiskt granska och bättre på att uttrycka sig och om sitt ämne. Salutis.se är bara ett sätt att träna deras generella förmågor och som jag är övertygad om kommer att bli till stor nytta för dem i deras framtid. Men projekt av detta slag är inte möjliga att genomföra utan mina kollegors stöd".

För mer information kontakta
e-post lena.kransberg@bth.se
www.salutis.se


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Konferenskalender. Tipsa oss gärna om kommande arrangemang/konferenser

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Tipsa redaktionen
Skicka insändare


Rss-feeds


Länka till ossAlastairs blogg


UPC-blogg


PU-blogg


George Siemens blogg


Terry Anderson


Tony Karrer blog


Elza Dunkels blogg

Connect-resurser


UR-samtiden


Studera på distansNÄTVERK

Include


Swednet


ÖPPNA LÄRRESURSER

Digiref


Lärobjekt.se


PUBLIKATIONER

Educase Review


Horizon


Högskoleverkets rapport


Learning Net
Ansvarig utgivare:   Lasse Bourelius
Webmaster:   Lasse Bourelius
Redaktion:   Peter, Ann-Sofie, Åsa , Johan