Lördagen den 22 september 2018 - klockan 16:56

Välkommen till LearningNet.
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Första numret av den nya tidskriften Högre Utbildning.


Lasse Bourelius 2011-08-31


I början av sommaren kom det första numret av Högre Utbildning ut. Det är en vetenskaplig e-tidskrift som är fritt tillgänglig enligt Open Access-principen.
Tidskriftens övergri­pande syfte är att stödja framväxten av kunskap om lärande och undervisning inom högre utbildning och därigenom bi­dra till utvecklingen av högskolan.

Tidskriften vänder sig till alla som är engagerade i högre utbildning såsom lärare och handledare, studenter och doktorander, pedagogiska utveck­lare och ledare samt forskare med inriktning mot lärande i högskolan.

I det första numret samsas artikeln som den norska professorn i pedagogik Rune Krumsvik skrivit om "Digital competence in the Norwegian teacher education and schools" med en debattartikel av Henrik Hegender på temat "examinerar vi närvaro eller kunskap" samt goda exempel om OER " Inspirera och inspireras, och du får tusenfalt igen" författat av Ebba Ossiannilsson.

Det ska bli intressant att följa den fortsatta utvecklingen, men naturligtvis bygger det på att vi i Norden vill publicera oss. IT-pedagogiskt och tekniskt är det ett intressant upplägg med en startsida i verktyget Ning (socialt media typ Facebook) och publiceringssystemet OJS (open journal system) som är ett open sourcesystem för tidskriftshantering och publicering.

Redaktionen välkomnar bidrag i form av artiklar, forsk­ningsnotiser, goda exempel, debattinlägg och bokrecensio­ner. Bidragen kan skrivas på svenska, engelska, danska eller norska.

Ansvarig utgivare för Högre utbildning är SWEDNET, svenskt nätverk för pedagogisk utveckling av högre utbildning, www.swednetwork.se

Länk till tidskriften www.hogreutbildning.se

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Konferenskalender. Tipsa oss gärna om kommande arrangemang/konferenser

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Tipsa redaktionen
Skicka insändare


Rss-feeds


Länka till ossAlastairs blogg


UPC-blogg


PU-blogg


George Siemens blogg


Terry Anderson


Tony Karrer blog


Elza Dunkels blogg

Connect-resurser


UR-samtiden


Studera på distansNÄTVERK

Include


Swednet


ÖPPNA LÄRRESURSER

Digiref


Lärobjekt.se


PUBLIKATIONER

Educase Review


Horizon


Högskoleverkets rapport


Learning Net
Ansvarig utgivare:   Lasse Bourelius
Webmaster:   Lasse Bourelius
Redaktion:   Peter, Ann-Sofie, Åsa , Johan