Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Fredagen den 21 september 2018 - klockan 19:27
MCPLAY - Toppbanner NY 2017
Marknadscheferna Nr 1 - 2018

GKSS MATCH CUP SWEDEN - Bygger näringslivets svar på Almedalen.


PeO Axelsson 2018-04-15


Den 4e till 8e juli kommer World Match Racing Tour till Sverige och Marstrand.

För 24e året bjuder Marstrand, strax norr om Göteborg på seglingstävlingar i världsklass. Tävlingarna har sedan starten även haft en affärsmässig del där partners träffar varandra, sina kunder och publiken under några intensiva dagar i vecka 27. Den sista veckan innan semestern och det sista handslaget som kunderna tar med sig på sin ledighet.

I ÅR HAR ansvaret för arrangemanget tagits över av Create Agency Sweden, som planerar att utveckla både publikupplevelsen och det affärsmässiga benet. Madelene Gimlegård är event manager:
– För att utveckla den publika delen och öka livet i Race Village kommer vi att återinföra söndagsfinalen och stärka aktiviteterna i området. Det gör att både Marstrandsön och Race Village kommer att leva hela helgen.
– Bland annat kommer vi att behålla den publika läktaren som blivit så populär och även utöka matmöjligheterna för publiken. Vi vill också profilera Junior Arena där barn och ungdomar, oavsett kön, ursprung eller funktionsnedsättningar skall få möjlighet att prova på segling, gå på skattjakt eller bara umgås med jämnåriga under evenemanget. Vi vill skapa alla möjligheter för en publikfest i sommar, säger hon.

SEGLING OCH TÄVLINGAR har historiskt ofta kopplats ihop med affärer. Ledarskap, teamwork och en strävan mot ett gemensamt mål, är alla egenskaper som krävs i ett fungerande företagsbygge. Dessutom har associationsvärdet med framstående atleter alltid varit ett viktigt marknadsföringsverktyg för både B2B och B2C. Create jobbar med att utveckla affärsdelen i linje med eventets kärnämnen; Hållbarhet, Innovation och Digitalisering.

PATRIK MALMER, SOM är Match Cup Director är både stolt och ödmjuk inför uppgiften:
– Vi har ett stort ansvar att föra en fin tradition vidare, samtidigt som vi vet att vi måste utveckla arrangemanget för ett hålla oss relevanta som en plattform för det svenska näringslivet.
– Hållbarhet är inte längre en lyx, det är en nödvändighet. Både hållbara affärer och ett hållbart samhälle, och för att nå dit behöver vi tänka innovativt och inte vara rädda för att utnyttja nya möjligheter via bl.a. digitala lösningar. De tre ämnena är knutna till varandra och vi kommer att bära dem med oss länge. Vi hoppas på bra diskussioner och nya tankebanor under seminarier och möten.
– Vi kommer att utöka mötes och seminariedelarna och jobbar även på att knyta akademia närmare företagen på plats. Det ger studenter en bra möjlighet att knyta kontakt med näringslivet och företagen får en bra möjlighet att visa upp sig som attraktiva arbetsgivare.

HR-AKTIVITETER HAR OCKSÅ blivit en viktig del av arrangemanget.
– Idag är rekrytering och förmågan att behålla attraktiv arbetskraft är en stor utmaning för svenska företag. Att visa att man bryr sig om sina anställda blir allt viktigare och viktigare. Det kommer hända mycket under veckan för både publik och partners. På Strandverkets borggård som är öppen för alla, kommer det dagligen bli after sail och fullt med aktiviteter. Där kan man även träffa Marknadscheferna.

PARTNERSAMARBETET PÅGÅR UNDER hela året med kulmen i Marstrand och på Create vill man hjälpa företagen i gruppen att finna varandra och bli mer än bara vänner i en sponsorgrupp.
– Vi vill skapa en plattform som alla tjänar på. Då har vi lyckats! avslutar Patrik.


DB SCHENKER

Match Cup-tävlingarna på Marstrand går i sommar av stapeln för 24 gången. DB Schenker har varit en partner de senaste fem åren och planerar just nu för sommarens aktiviteter. Tidningen Marknadscheferna fick en pratstund med Annette Sturesson, Projektledare Events på DB Schenker.

VARFÖR ARBETAR DB SCHENKER MED EVENT SOM MARKNADSFÖRINGSKANAL?

– Generellt marknadsför vi oss på många olika sätt, bland annatgenom event där vi på ett naturligt sätt kan träffa våra kunder. Det är en bra möjlighet för oss att kunna exponera vårt varumärke, vara inbjudande och visa de produkter vi erbjuder, säger hon och fortsätter:
– Vi försöker hitta arrangemang som passar vår verksamhet, där logistik kan vara en del av eventet. Det är också väldigt viktigt att vi kan möta både befintliga och potentiellt nya kunder, Match Cup på Marstrand är ett sådant tillfälle.

FÖRRA ÅRET MARKNADSFÖRDE sig DB Schenker brett och profilerade både land-, sjö-, flygtransporter och tjänster inom tredjepartslogistik. Bland annat genom att erbjuda förvaring av väskor i sin monter och utlåning av skrindor för att transportera packning eller exempelvis barn i.

Kärrorna blev ett populärt inslag och bidrog till DB Schenkers höga poäng i spontan erinran i en besöksundersökning som gjordes under eventet 2017. För att nå längre än bara till besökarna i Race Village hade DB Schenker även en tävling på Instagram där besökarna kunde dela bilder från tävlingsveckan.
– Vi hade också en aktivitet i montern för att visa upp vårt ”skicka enkelt”-koncept, där vi erbjöd paketinlämning i montern till halva priset. Vi hade även ett spel i tältet för att skapa en positiv känsla och lite buzz. I år kommer vi att ha ett nytt spel där våra besökare kan utmana sina kollegor eller vänner, berättar Annette Sturesson.
– Precis som tidigare kommer vi även att ha en kunddag där vi bjuder in kunder, bjuder på spännande föreläsningar, lunch, mingel och så klart chans att se på tävlingarna med oss.

MARKNADSCHEFERNA KOMMER ATT vara närvarande i Race Village 4-6 juli, så kom gärna förbi och glöm inte att titta in hos DB Schenker och se vad de har för spännande och roliga aktiviteter i år.

 


Tipsa en vän     Skriv utNy forskning

Digitala produktupplevelser kan sudda ut gränserna mellan fysisk och digital handel


Handeln har idag stora utmaningar. Fysiska butiker lägger ner samtidigt som e-handel brottas med felköp, returer och utländsk priskonkurrens. Nu visar forskning från Handelshögskolan i Stockholm att digitala verktyg fö...

Läs mer
Updatum - Förstasidan
Möte med Marknadscheferna i Malmö

Varumärkesbyggande genom CSR


Marknadschefernas frukostmöte på Saturnus i Malmö blev en intressant och viktig förmiddag. Nyfikenheten på hur man kan bidra i stort och smått till en hållbar...

Läs mer
Marknadscheferna Nr 1 - 2018 (Rutasoka Coffee)

Hans kaffe räddar liv i Kongo-Kinshasa


Han har tvingats fly för sitt liv från krigets Kongo. Levt som barfotaflykting i Tanzania. Och tvingats spendera ett år ensam, flera hundra mil från sina föräldrar....

Läs mer
SXSW 2018 (In English)

ELON MUSK - 12 minuter frågor och svar om SpaceX, Artificiell Intelligens samt att civilisera Mars.

Klicka på bilden för att se filmen.

>> Se filmen direkt på YouTube (på engelska)
Detta är en klippt version på knappt tolv minuter från Elon Musks intervju på SXSW i USA 2018.

Läs mer
Marknadscheferna Nr 1 - 2018 (Danji)

KÄNSLA - Den saknade parametern.


Känslor dyker just nu ofta upp i kölvattnet av falska nyheter, inflytande och jakten på uppmärksamhet. Sentiment och känslor ses som motsatsen till logik och är fö...

Läs mer
Marknadscheferna Nr 1 - 2018 (Perspective Communication)

E-sporten tar plats i finrummet.

>> Red Reserve AB Skandinaviens första noterade e-sportbolag.


Nu tar e-sporten plats i finrummen på allvar. Det som för några år sedan var något som ungdomarna sysslade med framför datorn och tv-skärmen är idag...

Läs mer
Marknadscheferna Nr 1 - 2018

GKSS MATCH CUP SWEDEN - Bygger näringslivets svar på Almedalen.


Den 4e till 8e juli kommer World Match Racing Tour till Sverige och Marstrand.


För 24e året bjuder Marstrand, strax norr om Göteborg på seglingstävlingar i världsklass....

Läs mer
Marknadscheferna Nr 1 - 2018 (Marknadsinformation Sverige)

Fem tips inför GDPR
- Att tänka på vid marknadsföring, DM och TM aktiviteter.

Niklas Linder, VD på Marknadsinformation i Sverige AB <br />Foto: Jan Beinö

Vid det här laget vet alla att PuL ersätts av en ny Dataskyddsförordning den 25e maj i år. Många utbildningar riktar in sig på information om grundläggande...

Läs mer
Marknadscheferna Nr 1 - 2018 (Elanders Sverige)

Globalt företag med lokal förankring

Mattias Olofsson, VD för Elanders Sverige, ser ljust på framtida satsningar.

Allting började med en statlig telefonbok för över 100 år sedan. Sedan dess har Elanders växt på höjden och framförallt på bredden. Idag är...

Läs mer
Marknadscheferna Nr 1 - 2018 (Meg 2018/Bokmässan)

Han testar boken på läsarna - medan den skrivs

Stora bilden: Joe Posner, videochef på Vox, medverkar vid Meg 2017Lilla bilden: Alfred Ruth (Foto: Sofia Runarsdotter)

Alfred Ruth är journalisten som blev framgångsrik IT-entreprenör. Nu är han investerare och författare som vill sprida kunskap och göra världen bättre. Och...

Läs mer
Marknadscheferna Nr 1 - 2018 (Inspiration Company)

Lojalitetsprogram för återförsäljare och partners som konkurrensmedel.

Staffan Wikström, marknadschef på Release Finans.

I en allt mer komplex köp- och säljvärld söker vi alla efter de bästa sätten att fånga och bibehålla kunden. Men det finns sätt att påverka dina...

Läs mer
Regium International

Mäklare hakar på ny säljtrend


Fastighetsbyrån Alvhem ligger i framkant när det gäller försäljning. Att anamma nya metoder och trender som gynnar både köpare och säljare är för...

Läs mer
Jernhusen Media
Marketmatch 1
MCPLAY höger
Mest lästa