AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen

Annorlunda firande när Emilia tar studenten


Cityredaktionen 2020-06-09


Kanske har ni hejat på varandra mellan hyllorna i butiken? På City i Brämhult jobbar Emilia Bardaxi extra, utöver alla timmar hon lägger ned på gymnasiet. Men på torsdag tar hon på sig mössan och springer ut till ett något annorlunda studentfirande.

Sedan i september 2019 har Emilia Bardaxi jobbat extra i Brämhults-butiken. Men någon nykomling på arbetsmarknaden är hon inte.

– Jag har jobbat sen jag var 15–16 år, men aldrig förut i matbutik. Jag tänkte att det kunde vara bra för mitt CV att prova på några olika branscher, inte bara snabbmat och klädaffärer. Samtidigt har mamma alltid sagt att ICA är en bra skola för arbetslivet. Man lär sig verkligen mycket här.

Hur kombinerar du heltidsstudierna på gymnasiet med arbetet i butiken?
– Det gäller att planera. Både jag och min chef har bra framförhållning med schemaläggningen. Och skulle det plötsligt dyka upp en vecka med många prov i skolan, då kan jag alltid prata med chefen eller byta ett arbetspass med en kollega. Men annars går det bra och det är väldigt varierande. Vissa helger jobbar jag nåt enstaka pass och andra veckor blir det fyra pass i veckan. De dagar jag inte jobbar brukar jag plugga.

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?
– Varje pass är verkligen olikt det andra. Jag sitter inte bara i kassan utan har till exempel fått prova på delikatessen eller att stå i ”demon”, att laga mat ute bland kunderna alltså.

Hur är det att stå och laga mat i en butik när människor tittar på?
– Kul! Jag har inte kunnat så mycket om matlagning tidigare, men jag har fått bra koll här faktiskt. Både om olika sorters matvaror, priser, hur man hanterar kött och chark eller hur man lagar olika rätter. Rotfrukter hade jag verkligen inte koll på förut, haha. Maträtter som jag lagat i ”demon” lagar jag även hemma ibland.

Vad är det roligaste med att jobba i matbutik?
– För mig är det nog roligast att träffa alla människor. Både kunder och mina kollegor. Ju mer jag lär mig om mat, desto mer intressant blir det. Sitter jag i kassan och det dyker upp någon ny vara på bandet så frågar jag ibland kunden vad den ska laga för nåt. Man får inspiration!

Vad har du studerat på gymnasiet och hur kommer studenten att se ut för dig?
– Beteendevetenskap på Bäckängsgymnasiet. Studenten blir nog okej, men den blir verkligen inte som jag hade hoppats på, tyvärr. Utspringet är uppdelat på tre dagar. Studentflaken är förbjudna och vi får max ha två anhöriga som tar emot oss när vi springer ut. Det har aldrig sett ut så här förut och det känns verkligen supertråkigt. Ska min lillebror tvingas sitta kvar i bilen när de andra tar emot mig?

Hur gör man det bästa av en sån situation?
– Helst hade jag velat ha en helt vanlig student, men vi har ändå fått till en bra lösning i min klass nu. Vi kommer anordna en privat bal tillsammans med våra mentorer. Det blir middag och umgås tillsammans en sista gång. Själva studentmottagningen ansvarar mamma för och den kommer bli i två etapper så att vi håller oss under 50 personer.

Planerna efter gymnasiet då?
– Planen var att resa, men det blir nog svårt just nu. Jag tar nog en paus och fortsätter jobba ett år. Sen är min stora dröm att läsa juridik!

Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Butiken


Pandemin en prövning för Citys ”nätplockare”

Josephine Lindberg och Linn Andersson är två av Citys medarbetare som ser till att näthandeln snurrar för fullt.

Läs mer


Malin och Hannah letar guld i skogen

De två City Brämhult-medarbetarna har längtat efter svampsäsongen

Läs mer


Tidiga morgnar för Johan och gänget i bageriet

Läs mer

Från delikatessen till polisen


Alva har jobbat på City sedan hon började gymnasiet. Snart byter hon bana – till polisyrket.

Läs mer


Klassiskt och kreativt i storköket

Citys kök lagar 800 lunchportioner om dagen

Läs mer


ActionRun nästa för Caroline och personalen?

Caroline Grönberg är en av medlemmarna i Citybutikernas nya gemensamma friskvårdsgrupp.

Läs mer


Kräftornas tid är nu

Läs mer


Johan tipsar om kålgrillat i sommar

Läs mer


Rebecka glassar i juicebaren i sommar

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – City-tv
Annons – Kostcoachen
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen