AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen

Fiskhandlaren från Surte känner sig som hemma i Fristad


Lars Josefsson 2019-09-16


Kyldisken hos Elmas Fisk i Fristad är full av läckerheter från havet. I ena änden ligger stora, fina filéer av kolja, torsk och havskatt, färska makrillar och kilovis med räkor och havskräftor. I andra änden finns det förädlade sortimentet – rökt fisk, röror, såser, sallader och landgångar.

Där står också en stor gryta med fisksoppa. Dagens innehåll är pasta, lax, grädde, tomater och purjolök. “Emils favorit” kallas den på menyn, och den verkar även ha blivit Fristadsbornas favorit!
– Många stannar till redan före tio, innan jag har öppnat, och köper med sig soppan för att äta den till lunch på jobbet, berättar Emil Talic som driver Elmas Fisk.

Emil har varit fiskhandlare i Fristad i mer än 17 år. I många år stod han i en fiskbil utanför butiken, men sedan fyra år tillbaka har han flyttat in till en fast lokal hos City Fristad. Där trivs han väldigt bra.

Som fiskhandlare gäller det att vara morgonpigg. Emil, som bor i Surte strax norr om Göteborg, går upp redan klockan 4 och kör direkt ner till Fiskhamnen i Göteborg. Där tar han en kaffe, kollar in dagens utbud och hinner med en pratstund med andra fiskhandlare innan auktionen börjar. Många har, precis som Emil, varit i branschen länge och känner varann väl. Stämningen är trevlig och gemytlig, men blir förstås hetsigare när budgivningen drar igång.

När Emil köpt in den fisk och de skaldjur han vill ha beger han sig mot butiken i Fristad, där han sedan ägnar morgonen åt att förbereda sortimentet av landgångar, sallader, såser och mycket annat.

– Nästan allt vi säljer är egentillverkat, säger han stolt.

På hösten är det stort fokus på skaldjur hos Elmas Fisk. Kräftskivorna pågår än, krabborna är i säsong och nästa vecka, den 23 september, är det hummerpremiär. Emil Talic räknar med full fart och många kunder i butiken.

Efter nästan 20 år som Fristads egen fiskhandlare har Emil hunnit få många stamkunder.
– Jag känner nog mer folk här än i Surte!


Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Butiken


Sabina guidar till godaste gröna maten

Läs mer

De vill underlätta ditt vardagspussel


Oscar och Mathias plockar varorna du beställer online

Läs mer

Elin hjälper dig med delikatesserna till ost- och charkbrickan


Lördag? Eller bara lill-lördag? En ost- och charkbricka passar oavsett. Gott, enkelt att förbereda och riktigt lyxigt och socialt att äta.

Läs mer


Quesadillas och fruktspett är vinnare i mello-soffan


På lördag är det äntligen dags: Melodifestivalen 2020 drar igång! 

Läs mer


Rutinerad trio som kan fira 120 år på City

Marie Lindblom, Lars Josefsson och Carina Källid tillhör en riktigt rutinerad skara. Tillsammans har de jobbat i 120 år på City!

Läs mer

Säg hej till Citys nya kompis: Friskis!

Citybutikerna har fått en ny ­kompis! Och inte vilken kompis som helst, utan en riktigt peppande och pigg vän: Friskis&Svettis i Borås.

Läs mer

Citys miljöarbetet växlar upp


Citybutikerna har jobbat aktivt med att minska sin miljöpåverkan i många år. Nu tas ytterligare ett steg, med en ny­startad hållbarhetsgrupp.

Läs mer

Åke är alltid på väg


För precis ett år sedan, i Citybladet nr 1 2019, berättade vi om Åke Englunds bucket list.

Läs mer


Svampen från Sätila blir lyxig soppa

Visste du att du kan köpa närodlade, färska champinjoner på City året om?

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – City-tv
Annons – Kostcoachen
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen