AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen

Här pressas mer än ett äpple om dagen


Lars Josefsson 2019-09-23


Ordspråket ”ett äpple om dagen håller doktorn borta” kanske mest låter som en kvarhängande skröna. Men faktum är att äpplen både innehåller rikligt med vitaminer, nyttiga ämnen, och hjälper till vid matsmältning. Äpplen, i vanlig fast och rund form, är en av svenskarnas absoluta favoritfrukter, och en av de frukter som City säljer mest av.

Föredrar du dem i flytande form ska du bege dig till City Knallelands juicebar.

– Det är en frukt som är lätt att kombinera och den fungerar bra som bas, säger Rebecka Nilsson, som har jobbat i juice­baren sedan den startade för knappt två år sedan.

Faktum är att äpple är bas i många av de goda juicer som pressas i juicebaren. Några exempel är den läckra Sommarsmoothien på jordgubb, ingefära, lime och banan, Sweet Green med spenat och avokado i sig, och Rödbetsjuicen som förutom rödbetor innehåller citrusfrukter, och äpple förstås.

Det har blivit en hel del experimenterande med olika frukter och grönsaker för Rebecka.

– Nu har jag ganska bra koll på vilka frukter som passar ihop och, verkligen, inte gör det. Jag testade att mixa melon och rabarber en gång. Det lät gott, men så var inte fallet ...

Rebecka har precis pressat fram vad som verkar vara den perfekta kuren mot ­rinnande näsa såväl som ­paranoida ­googlingar på sjukdomssymtom

– ­ingefärsshots, som hon häller upp i små plastglas. Shotsen är gjorda på äpple, citron och massor av ingefära för att ge en stark och lite rivig smak.

– Det gäller att hitta den perfekt balansen. Det får inte vara för svagt, eller för starkt. Med dessa tycker jag att vi har lyckats, säger Rebecka.

Förutom juice säljer juicebaren också frukt- och grönsaksfat. Nu i september finns två nyheter bland faten, berättar Rebecka.

Det ena är en wokmix med broccoli,­ ­minimajs, morot, sockerärta och både röd och gul paprika. Allt färdigstrimlat och klart att lägga i pannan. En färgglad, snabb och god lösning till vardagsmiddagen!

Höstens andra nyhet är ett fruktfat som passar perfekt till ost- och charkbrickan. Där samsas vindruvor, jordgubbar och fikon med två sorters melon; cantaloupe och piel del sapo. Lyxigt och gott!

Tipsa en vän     Skriv utVinjett Butiken


Sabina guidar till godaste gröna maten

Läs mer

De vill underlätta ditt vardagspussel


Oscar och Mathias plockar varorna du beställer online

Läs mer

Elin hjälper dig med delikatesserna till ost- och charkbrickan


Lördag? Eller bara lill-lördag? En ost- och charkbricka passar oavsett. Gott, enkelt att förbereda och riktigt lyxigt och socialt att äta.

Läs mer


Quesadillas och fruktspett är vinnare i mello-soffan


På lördag är det äntligen dags: Melodifestivalen 2020 drar igång! 

Läs mer


Rutinerad trio som kan fira 120 år på City

Marie Lindblom, Lars Josefsson och Carina Källid tillhör en riktigt rutinerad skara. Tillsammans har de jobbat i 120 år på City!

Läs mer

Säg hej till Citys nya kompis: Friskis!

Citybutikerna har fått en ny ­kompis! Och inte vilken kompis som helst, utan en riktigt peppande och pigg vän: Friskis&Svettis i Borås.

Läs mer

Citys miljöarbetet växlar upp


Citybutikerna har jobbat aktivt med att minska sin miljöpåverkan i många år. Nu tas ytterligare ett steg, med en ny­startad hållbarhetsgrupp.

Läs mer

Åke är alltid på väg


För precis ett år sedan, i Citybladet nr 1 2019, berättade vi om Åke Englunds bucket list.

Läs mer


Svampen från Sätila blir lyxig soppa

Visste du att du kan köpa närodlade, färska champinjoner på City året om?

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – City-tv
Annons – Kostcoachen
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen