AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen

Johan tipsar om kålgrillat i sommar


Cityredaktionen 2020-07-27


Frukt, grönt och färska kryddor. Det är vad områdeschef Johan Thulin sysslar med varje dag. Genom åren har han märkt hur kunderna blir allt mer intresserade av det vegetariska, och det blir allt fler som lägger grönt på grillen. Spetskål, till exempel.

– Jag har jobbat 17 år i butiken nu. Oftast har jag varit involverad i frukt och grönt. Men färska kryddor ligger också under mitt ansvar och jag tycker det är oerhört inspirerande med det färska. Matlagningsintresset har stegrat för varje år som gått.

Har kundernas matlagningsintresse också vuxit?
– Ja, det tycker jag. Mycket har förändrats genom åren. Produkter som tidigare var lite ”udda” har sakta men säkert blivit allt vanligare. Ta trenden med grönkål, till exempel. Det är en trend som aldrig riktigt gått över. Idag är den vardagsmat för många och har väl kommit för att stanna. Samma sak med ingefära. När jag började här i butiken köpte vi in 1 kg ingefära åt gången. Det hade varit på tok för lite idag!

Sallad på påse verkar också ha vuxit rejält?
– Det stämmer. Förr var sallad på kruka samt isbergssallad de stora produkterna. Kunderna gjorde sen sin egen mixsallad hemma. Här har ju påsmixarna under­lättat väldigt mycket. Det är bekvämt för kunderna att bara välja en annan påse för att kunna variera sin sallad.

Hur ser säsongerna ut på frukt- och gröntavdelningen? Märker ni stor skillnad över hur kunderna handlar under året?
– Man kan väl säga att det handlar både om utbud och traditioner. Det som är i säsong efterfrågas också mest. Just pås­salladerna säljer vi mer av på sommaren. En enkel måltidslösning som är perfekt att ta med sig till stranden. Även frukt, bär, meloner vill många ha. Kommer vi in i hösten är det skördeperiod med många svenska rotsaker och höstskörden med kål och selleri. Framåt vintern är det mer citrus som är i säsong. Våren är primörernas tid.

Grillsäsongen är igång nu. Är det grönt på grillen som gäller i sommar?
– Majskolven har länge varit populär men nu börjar den få stadig konkurrens. Spetskål växer enormt i popularitet och är superbra att grilla. Aubergine är ett annat exempel. Grilla gärna bra kött men var också nyfiken på allt det gröna!

Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Butiken


Pandemin en prövning för Citys ”nätplockare”

Josephine Lindberg och Linn Andersson är två av Citys medarbetare som ser till att näthandeln snurrar för fullt.

Läs mer


Malin och Hannah letar guld i skogen

De två City Brämhult-medarbetarna har längtat efter svampsäsongen

Läs mer


Tidiga morgnar för Johan och gänget i bageriet

Läs mer

Från delikatessen till polisen


Alva har jobbat på City sedan hon började gymnasiet. Snart byter hon bana – till polisyrket.

Läs mer


Klassiskt och kreativt i storköket

Citys kök lagar 800 lunchportioner om dagen

Läs mer


ActionRun nästa för Caroline och personalen?

Caroline Grönberg är en av medlemmarna i Citybutikernas nya gemensamma friskvårdsgrupp.

Läs mer


Kräftornas tid är nu

Läs mer


Johan tipsar om kålgrillat i sommar

Läs mer


Rebecka glassar i juicebaren i sommar

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – City-tv
Annons – Kostcoachen
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen