AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen

Klassiskt och kreativt i storköket


Cityredaktionen 2020-08-17


Victor Glans är veckans medarbetare på City. För det mesta håller han till i kall- och varmköket där han arbetar som avdelningschef. Men visst händer det att han springer ut i butiken och fyller på matlådor ibland. Vi haffade honom för en pratstund.

– Idag är det tisdag och då blir det fiskgratäng. Det är en stående rätt vi alltid har på tisdagar, men vi kompletterar även med andra rätter att välja mellan. Totalt har vi fyra olika rätter varje dag och här inne i köket lagar vi cirka 800–1 000 portioner per dag. Portionerna transporteras till alla Citybutiker i området.

Vad är mest populärt?
– Klassikerna går alltid bra. Förutom fiskgratängen lagar vi också stekt fläsk på tisdagar, men den har vi pausat nu under sommaren. På torsdagar kör vi alltid köttbullar med mos. Klassisk husman är vårt fokus, men jag tycker också att det ska få finnas lite variation. Framöver kommer vi fokusera alltmer på det vegetariska också, så att det åtminstone ska finnas ett vegetariskt alternativ varje dag.

Hur hamnade du i den här branschen?
– Här i storköket började jag för cirka fem år sen. Jag hade jobbat som kökschef på restaurang tidigare, men kände att det var dags att fokusera på familjen. Så jag bytte sena kvällar mot att jobba på lunchrestaurang istället, och det tog inte lång tid förrän jag fick ett erbjudande från ICA City.

Hur är det att arbeta i storkök jämfört med kvällsservering på restaurang?
– Mycket är faktiskt ganska likt, men visst finns det skillnader. Det blir inte lika mycket finlir med tallrikar, utan här får man tänka större mängd hela tiden. Sen har vi samtidigt en matvarubutik att förhålla oss till. Vi har tät kontakt med butiken för att ta vara på mat med kort datum som vi kan rädda och därmed minska svinnet. Sen har vi ju Varmmatsbaren där kunderna kan köpa varm mat till kilopris. Där jobbar vi nästan enbart dag-till-dag, där den som ansvarar för baren går runt i butiken och kollar vad som finns tillgängligt och sen bygger menyn utifrån det. Väldigt fritt och kreativt.

Hur ser arbetsveckan ut?
– Jag börjar med att sätta en veckomeny av olika rätter vi ska laga. Totalt är vi sex personer som jobbar i varmköket och första personen börjar alltid klockan fem på morgonen med att portionera. Sen portionerar hela gänget fram till klockan tio ungefär innan vi levererar ut maten i disken. Sen har vi cirka fyra-fem timmar på oss att laga maten för nästa dag. Vi ligger steget före hela tiden.

Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Butiken

Fiskhandlaren som är inne i ett stim


Minst fyra gånger i veckan besöker Jonas Karlman Göteborgs Fiskauktion. Just nu är det högsäsong för en av höstens läckerheter: Hummer.

Läs mer


Citys vegetariska sortiment fortsätter växa

"Jag tycker det känns fel att kalla det för en trend, det vegetariska har kommit för att stanna", säger avdelningsansvarig Claes Armå

Läs mer


City Knalleland går mot en juice höst

Rebecka Nilsson i Juicebaren på City Knalleland pressar juice av allt från avokado till selleri.

Läs mer


Pandemin en prövning för Citys ”nätplockare”

Josephine Lindberg och Linn Andersson är två av Citys medarbetare som ser till att näthandeln snurrar för fullt.

Läs mer


Malin och Hannah letar guld i skogen

De två City Brämhult-medarbetarna har längtat efter svampsäsongen

Läs mer


Tidiga morgnar för Johan och gänget i bageriet

Läs mer

Från delikatessen till polisen


Alva har jobbat på City sedan hon började gymnasiet. Snart byter hon bana – till polisyrket.

Läs mer


Klassiskt och kreativt i storköket

Citys kök lagar 800 lunchportioner om dagen

Läs mer


ActionRun nästa för Caroline och personalen?

Caroline Grönberg är en av medlemmarna i Citybutikernas nya gemensamma friskvårdsgrupp.

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – City-tv
Annons – Kostcoachen
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen