AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen

Tidiga morgnar för Johan och gänget i bageriet


Cityredaktionen 2020-08-31


Efter 7–8 år med eget bageri tillsammans med sin pappa, tog Johan Edvardsson jobb på Citys bageri och fick betydligt fler arbetskamrater.

– Här på bageriet är vi 7–8 som bakar matbröd, frallor, kaffebröd, knäckebröd samt korv-, hamburgerbröd. Sen har vi ­ytterligare 12–13 kollegor i konditoriet där de gör bakelser och tårtor.

Även om antalet kollegor och mängden bakade bröd har ökat är hantverket fortfarande detsamma. Och de tidiga morgnarna kommer man inte undan.

– Första person är på plats i bageriet klockan 03:00 och sätter igång med dagens frallor och bröd. Vid 05:00 kommer ytterligare ett gäng, och de sista ansluter vid 07:00. Jag gillar de tidiga morgnarna och själva hantverket i det här yrket.

Just hantverket har fått ta alltmer plats de senaste åren. Trenden med surdegsbröd växer för varje år som går.

– Kunderna blir alltmer pålästa och för oss som bagare är det extra kul. Surdegsbröd är 100% hantverk utan tillsatser. Vi gör surdegen själva och bakar både matbröd och frallor på surdeg.

Inspirationen hittar Johan främst i sociala medier och via TV, förutom det nära samarbetet med ICA Kvantum i Varbergs bageri. Och visst finns det chans att presentera nya bröd i butiken, trots att kunderna gärna håller fast vid sina favoriter.

– När vi får en idé på ett nytt bröd här i bageriet så är det naturligtvis kul att se hur det tas emot. Vi har till exempel ett nytt surdegsbröd med rostade solroskärnor som är fantastiskt gott och säljer bra. Men det är svårt att byta ut de gamla tro­tjänarna, många kunder vill gärna ha kvar bröden som alltid funnits på menyn.

Surdegsbröden bakas i stenugn och övriga bröd i nyinköpta, moderna stickugnar. Varje vecka kommer också kallskänksavdelningen över och hämtar bröd som ska bli färdiggjorda mackor, baguetter och smörgåstårtor.

– Vi är ett härligt gäng och kommer fortsätta att utveckla bageriet. Troligtvis kommer vi även börja med surdeg i kaffe­bröd framöver.

Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Butiken

Fiskhandlaren som är inne i ett stim


Minst fyra gånger i veckan besöker Jonas Karlman Göteborgs Fiskauktion. Just nu är det högsäsong för en av höstens läckerheter: Hummer.

Läs mer


Citys vegetariska sortiment fortsätter växa

"Jag tycker det känns fel att kalla det för en trend, det vegetariska har kommit för att stanna", säger avdelningsansvarig Claes Armå

Läs mer


City Knalleland går mot en juice höst

Rebecka Nilsson i Juicebaren på City Knalleland pressar juice av allt från avokado till selleri.

Läs mer


Pandemin en prövning för Citys ”nätplockare”

Josephine Lindberg och Linn Andersson är två av Citys medarbetare som ser till att näthandeln snurrar för fullt.

Läs mer


Malin och Hannah letar guld i skogen

De två City Brämhult-medarbetarna har längtat efter svampsäsongen

Läs mer


Tidiga morgnar för Johan och gänget i bageriet

Läs mer

Från delikatessen till polisen


Alva har jobbat på City sedan hon började gymnasiet. Snart byter hon bana – till polisyrket.

Läs mer


Klassiskt och kreativt i storköket

Citys kök lagar 800 lunchportioner om dagen

Läs mer


ActionRun nästa för Caroline och personalen?

Caroline Grönberg är en av medlemmarna i Citybutikernas nya gemensamma friskvårdsgrupp.

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – City-tv
Annons – Kostcoachen
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen