AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen

Med åren har jag lärt mig uppskatta fisk


Daniel Merking 2020-02-17

Min relation till fisk har aldrig varit särskilt stark och ingen mat jag har valt om det har funnits alternativ. Jag är mer av en köttätare än fiskätare.
Jag tror många lär sig äta och tycka om fisk i samband med att man är ute och fiskar och fångar sin egen mat men det är inget jag har fastnat för och därför inte naturligt kommit i kontakt med fisk på samma sätt som kött.

Jag är allergisk mot skaldjur och därför aldrig riktigt kommit i kontakt med havsmat på samma sätt som landmat, så att säga.
Med åren har jag dock lärt mig upp­skatta fisk på ett annat sätt och inte minst vit fisk. Jag tycker tex torsk och sej är väldigt gott medans jag har lite svårare för till exempel lax eller tonfisk.
Lyckligtvis är min fru duktig på att laga mat och introducera nytt så våra barn tycker om lax, tonfisk och de flesta andra sorters fisk också, vilket är jättebra. Vår dotter är helsåld på sushi och då helst laxbitarna med ris. Dessa ska sedan doppas i rejält med soja. Kanske det mesta slinker ner med rätt mängd soja, men ändå.

För egen del har jag dock en fisk­favorit och det är när vi gör folieknyten i ugn eller på grillen med torsk, potatis och tomater som får koka ihop sig i olja och smaksättas med gräddfil och citron. Riktigt gott och det rekommenderas verkligen!
Det sägs ju att man bör prova en fiskrätt på en bra restaurang för att verkligen veta om det är bra eller inte – så det får jag ta mig mod till någon gång för att testa.

Daniel Merking
Butikschef
City Fristad

Tipsa en vän     Skriv ut





Sommarfesternas sommarfest

Familjen Wiklund håller traditionerna vid liv även i annorlunda tider

Läs mer


Svenssonlivet går som en dans

Anders Svensson om livet efter spelarkarriären, den dansanta våren i Tv4, vad han lägger på grillen i sommar och vad han tror om Elfsborgs nya trupp.

Läs mer


Jordgubbarnas högtid är här – njut!

Läs mer


Annorlunda firande när Emilia tar studenten

Kanske har ni hejat på varandra mellan hyllorna i butiken? På City i Brämhult jobbar Emilia Bardaxi extra, utöver alla timmar hon lägger ned på gymnasiet.

Läs mer

Servera gubbröra på knäckebröd på midsommarpicknicken!

Hej Victor, kan du tipsa mig om en lätt midsommarpicknick, som vi kan ta med oss på utflykt?

Läs mer


Löpcoachen: Så behåller du motivationen när många lopp är inställda

Lisa Nelson svarar.

Läs mer


Grillad fish taco med avokado och rökt paprikamajonnäs

Fredagstacos på ett nytt, somrigt sätt! 

Läs mer


Experten som hyllar Rocket, men föredrar mos

Fira Färskpotatisens Dag den 6 juni

Läs mer


Cityledaren som älskar folkfesten, pärlplattor och sitt pannben

Caroline Wallin om uppladdningen inför Kretsloppet

Läs mer

Gör en hemester-utflykt

Förvara sommarens skörd

Tid över? Starta ett sommarprojekt!

Istället för kubb – Mölkky!

Geocaching: ­Upptäck nya platser på ­hemmaplan

Hemma-spa från kylskåpet

Ät ute – bokstavligt talat!

City-medarbetarnas sommarpärlor

Fristad GoIF visar handlingskraft

Jordgubbar, potatis och sill!

Uppvakta med mjöl, marsipan och magi

Citys kunder nöjer sig inte bara med låga priser

Ramadan går mot sitt slut – nu blir det fest!

En doft av Turkiet i Knalleland

Lerpottasill med brynt smör

Känslan på studenten var helt obeskrivlig

Annons – Butiken
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – City-tv
Annons – Kostcoachen
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen