AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen

Cityledaren som älskar folkfesten, pärlplattor och sitt pannben


Cityredaktionen 2020-05-25


Caroline Wallin har gjort sig känd som Cityledare för Borås City, vad många inte känner till är hennes passion för idrott i allmänhet och löpning i synnerhet. Det började redan i tidig ålder med fotboll som senare övergick i löpning och en del cross fit.
– Jag gillar att röra på mig och om jag under perioder inte varit så aktiv så har jag alltid hittat tillbaka till idrotten.

CAROLINE VAR bara 18 år när hon sprang sitt första Göteborgsvarv. Hon minns det väldigt väl av förklarliga skäl.
– Jag hade fotbollsstrumpor i joggingskorna som snabbt blev både fuktiga och tunga, efter bara sex kilometer började det skava. Riktigt orutinerat. När jag slutligen kom i mål var de tidigare vita skorna helt röda. Det såg helt groteskt ut men jag tackar än idag mitt pannben för att jag kunde ta mig igenom det.
Efter den händelsen tog det ganska långt tid innan hon fick på sig skorna igen.
DET LÄNGSTA LOPP hon sprungit är Lidingöloppet och tre tuffa terrängmil. Då hade hon lärt sig läxan och slapp skoskav, men hade återigen nytta av sitt pannben. Debuten i Kretsloppet skedde 2012 eller 2013, hon minns inte riktigt säkert. Vad hon däremot minns är stämningen.
– Det var och är en härlig folkfest för såväl stora som små vilket skapar liv och rörelse i stan. En utmaning som håller mångas träningsmotivation levande under sommaren. Jag gillar också att det finns barnlopp, av erfarenhet vet jag hur viktigt det är att redan i ung ålder fatta tycke för fysisk aktivitet, du har med dig det genom hela livet.

I år är Caroline utvald som en av två ”Kretslöpare”, där hon får träningsprogram och coachning av Kretsloppets experter. Planen är att hon ska vara förberedd och på topp lagom till Kretsloppet den 10–12 september.
– Just nu bygger träningsschemat på tre pass i veckan. Ett lugnare långdistanspass, ett kortare och ett med lite mer tempo och intervall.
På själva Kretsloppsdagen försöker hon ta sovmorgon och äta en lite större frukost. På väg till loppet är det full pepp som gäller med favoritspellistan på Spotify. Har allt gått bra och hon känner sig skadefri kan hon fira med ett glas bubbel eller två efteråt.
Någon drömtid för Kretsloppet har hon ännu inte satt och kommer kanske inte att göra heller.
– För mig är motivationen att komma igång och hålla uppe träningen under sommaren det viktigaste, vilket ofta kan vara en utmaning i sig.
Med tanke på Carolines jobb som Cityledare i Borås City sticker hon heller inte under stol med vikten av att Kretsloppet som arrangemang bidrar till en folkfest i dagarna tre, mitt i stan.

SOM CITYLEDARE för Borås City sitter hon samtidigt på en annan stol, den som handlar att skapa aktiviteter, upplevelser och handel i centrum. Hur ser ert samarbete med Kretsloppet ut?
– Eftersom det sker i stan blir vi inkopplade och uppdaterade om läget ganska tidigt i processen. Vi har inga egna aktiviteter den dagen men vi är oerhört glada för den folkfest som loppet bidrar till.
SÅ HÄR I svåra Corona-tider har väl ingen kunnat undgå det tuffa läget för stans butiker, caféer och restauranger.
– Det är en svår prövning för många av våra verksamheter även om vi kan ana ett uns optimism i att det har vänt lite för vissa.

STOLTHETEN ÖVER stadskärnan är något hon gärna vill sprida vidare.
– Vi har en fantastiskt fin stadskärna både när det kommer till utbud och till stadsmiljö med Viskan, Stadsparken och fina gatustråk.
Till alla boråsare vill hon rikta ett stort tack.
– Det är alla engagerade och fantastiska boråsare som ser till att vi kan bibehålla och utveckla stadskärnan genom att de fortsätter att handla, umgås och vara i den. Det betyder oerhört mycket.

SOMMAREN KOMMER hon att tillbringa med familjen, vara mycket hos föräldrarna men också hänga i stan. Hur Mors Dag kommer att firas är hon helt glasklar över.
– Sovmorgon och kaffe på sängen, sedan present. Prioritet exakt i den ordningen. Sedan vill jag gärna uppvakta min mamma och umgås med familjen.
Mors Dag har alltid varit en viktig dag för henne sedan hon var liten och själv uppvaktade sin mamma.
– När vi var små fick mamma säkert hemmagjorda pärlplattor åtta år på raken och hon spelade lika glatt överraskad varje gång. n

Tipsa en vän     Skriv utVinjett Profilen


Ekås egen brunchdrottning

Övernattade gryn och nybakat på menyn hos Danielle Staaf.

Läs mer


Kocken som lärde sig att plocka svamp på gymnasiet

Casper Berndtsson använder gärna svamp som smakförhöjare

Läs mer


Med fokus på helhet och glädje

Tennistränaren som vill skynda långsamt med talangerna

Läs mer


Polisen som vill bygga broar

Nadim Ghazale bär uniformen med stolthet

Läs mer


Mattanterna från Bollebygdskolan minns tillbaka

”Det är alla underbara skolbarn vi minns mest och bäst."

Läs mer


Naprapaten från OS i Nagano

”Jag korrigerar muskler och leder, som att trimma en motor"

Läs mer


Född kräftfiskare – Urban Hermansson håller familjetraditionen levande

Läs mer


Ulla-Karins lott i livet – stortrivs i grönskan på Almenäs koloniområde

Läs mer


I Gäsene är korna hjältarna

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – City-tv
Annons – Kostcoachen
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen