AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen

Nu blir det lättare att välja vego på City Knalleland


Lars Josefsson 2019-08-26


Om bara ett par veckor anländer en ny, stor kyl till City Knalleland, redo att fyllas med med varor. Det blir schnitzlar, pålägg, biffar och mycket annat gott – gemensamt för varorna att alla är vegetariska. 

Det är en del av den storsatsning som City Knalleland gör på vegosortimentet i höst. 

 

Christoffer Johansson är ­ansvarig för projektet. Han berättar att de har märkt under flera års tid att allt fler kunder efterfrågar vegetariska ­produkter. Frågorna kommer från ­personer i alla åldrar, och även från sådana som inte äter vegetarisk kost på heltid.


– Vi märker att många vill äta mindre kött, och har bestämt sig för att ha en vegetarisk dag i veckan, till exempel.

Mycket vegetariskt finns förstås redan i butiken, men många har upplevt att produkterna varit utspridda och svåra att hitta. Nu är tanken att samla alla kylda vegoalternativ på ett och samma ställe.

Den nya kylen kommer att ­placeras ­tidigt i butiken, vid en vägg mitt ­emellan frukt­avdelningen och mejeriet.

I kylen kommer kunderna att hitta välbekanta alternativ som tofu och Quorn, men också nya ­spännande varumärken och produkter. Mycket är sånt som ­påminner om kött i form och konsistens, som burgare och biffar.

– Det finns substitut till nästan allt idag, säger Christoffer Johansson, och visar upp bland annat “fisk-ish-pinnar”, nuggets och pastejer i vegetarisk ­tappning. 


Christoffer berättar att en av de riktiga storsäljarna i den nuvarande vegokylen är Icas krispiga schnitzel, gjord på soja- och veteprotein. Den går snabbt att tillaga och kan kombineras på många olika sätt – den fungerar lika bra att servera som en klassisk ­schnitzel med kryddsmör och potatis, som i ett hamburgerbröd eller skivad i en caesarsallad.

I satsningen ingår också ett utökat sortiment av färdiga måltidslösningar, både enportionsrätter och grytor som räcker till flera i familjen. Ett ­smidigt alternativ för den som har ­bråttom att få ihop lunchen eller ­kvällens middag.

 

Även de frysta produkterna har samlats ihop och fått en tydlig och snygg exponering, strax efter delikatessavdelningen.
 

Där finns bland annat Oumph, som är sojabitar med en ”­tuggig” konsistens i spännande kryddblandningar, och ­Anammas formbara färs, som nästintill ­revolutionerade vegomatlagningen när den lanserades härom året. Plötsligt gick det att rulla ”kött”bullar som höll ihop under stekningen!


Saknar du något i sortimentet? Inga problem!


– Önskemål är förstås väldigt välkomna! Säg till någon i personalen, eller skicka eller mejl eller ett meddelande på Facebook och berätta om du vill att vi tar in någon särskild produkt, ­uppmanar Christoffer.


Han hoppas att den nya, ­tydliga exponeringen av det vegetariska ­sortimentet ska göra att fler vågar smaka på något nytt. 


– Man måste våga prova! Köp en produkt och testa!


Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Profilen


Han ska skida 90 kilometer i nattmörker

Håkan Axelsson åker nattvasan på fredag kväll

Läs mer


Fina fisken direkt från Island

I Bollebygd packar Grimsis färskfryst fisk av bästa kvalité

Läs mer


Testa konståkning på sportlovet

Borås konståkningsklubb bjuder in till prova på-träning.

Läs mer


Jenny vill göra boråsarna till ostproffs

”Osten har fått en mycket mer central roll i det vi äter”

Läs mer


Kyrkan som vill jobba för samhällets bästa


”Soppa, tvål och frälsning”. Så lyder Frälsningsarméns...

Läs mer


Musse fyller flaskorna med nypressad frukt

i Herrljunga tillverkas juicen på hantverksmässigt sätt.

Läs mer

Ann-Sofie fixade triathlon-utmaningen

Triathlon. En vansinnessport bara för elitidrottare. Eller?
Inte alls, faktiskt.
Det är Ann-Sofie Bylund ett utmärkt bevis på.

Läs mer


Julens rester får nytt liv i Lottas kök

Tänk nytt – och njut av smörrebröd, marmelad och italiensk kaka

Läs mer


Redo att roa i årets revy

Håll i er, Boråspolitiker!
På söndag är det premiär för årets nyårsrevy.

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – City-tv
Annons – Kostcoachen
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen