Fredagen den 1 mars 2024 - klockan 01:48
Netbased paper produced by Freinetskolan Bild & Form, Masthugget, Göteborg, Sweden
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
« Föreg. Nästa »

Mest lästa

Göteborgs-Posten
Äventyr på Lindholmen:

Kugghjul både i verkstad och i arkitektur i gamla varvsområdet


Vilgot Pihlström, Loe Hanborn och Zeiniddin Zidan 2023-03-21
Vi var 6 personer som fick i uppdrag att åka till Lindholmen och intervjua olika affärer och verksamheter.  

Vi tog 60-bussen till Stenpiren, och därifrån tog vi färjan till Lindholmen.   

Det var först då vi gick av färjan som vi insåg hur kallt det egentligen var, fastän vi var tjockt klädda. Vi började leta oss in i Lindholmen, i jakt på affärer som vi kunde intervjua.    

Tillslut hittade vi en liten cykelaffär som såg trevlig ut. I cykelaffären jobbade en man som vid första anblick såg rätt så sträng ut, men när vi började prata med honom märkte vi att han var väldig trevlig, han svarade glatt på alla frågor. Ett tag blev det ärligt talat lite pinsamt, eftersom vi inte hade så många förberedda frågor.


Efter en liten stund i tystnad frågade vi om vi fick ta några bilder, och det fick vi. Se intervjun:

Hur många kunder har ni per dag?

-Vi har minst 6 kunder till över 20 per dag, det är väldigt varierande beroende vilken säsong det är. En vinter hade vi inte en enda kund på nästan en vecka. 


Är det en kedja eller en privatägd butik?

-Det är en kedja, vi har fyra butiker i Göteborg, och några fler i Sverige. 


Hur många är anställda här? 

-Vi brukar vara fyra, men just nu är vi bara tre. 


Hur ser en vanlig arbetsvecka ut? 

-Vi har öppet måndag till torsdag 8:00-16:30 och fredagar 8:00-16:00. 


Har det någon gång hänt något ovanligt eller oväntat när du jobbat här? 

-Ovanligt? Nej aldrig, kunderna bara kommer och går. Men en kollega till mig  berättade att hon hade haft en kund som försökt fått sin bil lagad här. 


Hur länge har du jobbat här?

-Jag har jobbat här i fyra år nu. Sedan gick vi in i det stora röda huset, som kallades Kuggen. Vi hade först tänkt att intervjua någon i huset, men dom var upptagna. Men vi bestämde oss för att istället ta reda på vilka verksamheter som fanns i huset. Vi mötte  en bibliotekarie som berättade om vad som fanns i huset. Hon berättade att på källarvåningen och första våningen var det som ett vilorum för studenter, där dom kunde plugga och vila sig. Andra och tredje våningen tillhörde Chalmers tekniska högskola. På fjärde och femte våningen höll företaget Azelio till. 

När vi var klara med intervjuerna åkte vi tillbaka till skolan och åt en välförtjänt lunch. 


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut
Kommentarer
5. Omne Omne 2024-02-05
4. ok orabelle 2024-01-22
3. great ana 2023-12-16
2. Good Yukiol 2023-10-04
1. berger berger 2023-10-03


Bra leksaksaffär vid Risåsgatan


Ägaren till Någorlunda leksaker heter Christer. Vi har träffat honom under praktikveckan.Någorlunda Leksaker är en leksaks butik som ligger nära risåsgatan. Han som jobbar i affären heter...

Läs mer

Thai Food & Take Away


När vi kom in i restaurangen på Risåsgatan kände vi igen oss för vi...

Läs mer

Spårvagnsförare: Ett jobb med dramatikUnder en kylig vårdag så träffade vi Nicklas Blücher, spårvagnsfö...

Läs mer

Hagabadet är populärt


 

När vi gick in i Hagabadet var det en fin reception med olika saker man kunde köpa som hårband, badrockar, påsar, badsalt mm. Det var också massa fina ljus i...

Läs mer
Äventyr på Lindholmen:

Kugghjul både i verkstad och i arkitektur i gamla varvsområdetVi var 6 personer som fick i uppdrag att åka till Lindholmen och intervjua olika affärer och verksamheter.  

Vi tog 60-bussen till Stenpiren, och därifrån tog vi fä...

Läs mer
No Limit
Ansvarig utgivare:   David Almlöf
Webmaster:   David Almlöf
Redaktion:   Ågge, Araben, Nirvana, Leo, Jakob, Jakob, Alice, Lucas, Molly, Desmond, Daniel, Melissa , Viktor, Noelle, Anja, Eleazar , Isobel, Marisol , Edwin, Iris, Amanda, John, Vilda, Charlielo, Bruno, Eja, Nelson, Akeelah, Akeelah, Ylva, Casey, Jamie, Elsa, Benton, Delia, Elvira, Melinda, Jordan, Jordan, Henry , Charbel, Chanelle, Chanelle, Elsa, John, Sonja, Ivar, Trulsa, August, Dante, Dante, Dante, Loe, Kim, Valdemar, Teon, Daniel, Juni, Matilda, Bo, My , Thor, Vilma, Anton, Elin, Hugo, Liv, Judit, Saga, Ester, Edit, Ivar, Ivar , Axel, Elsa, Elliot, Tuva , Elmer , Frida, Kira, Olle, Jessica, Olle, Maiken , Valdemar, Kira, Siri, Love, Leenea, Leah, Meya, Vilgot, Simon, Mio, Eira, Nicella, Nicella , Ilias, Edgar, Frank, Lilith, Saga, Elsa, Abdirashid, Jack , Amos, Marit, Astrid, Zeth, Elvin, Aston, Olivia Triana, Sam, Glenda, Glenda, Ebbe, Amir, Amir, André, Aliyah, Atrin, Vega
BoF