Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 21:28
Netbased paper produced by Freinetskolan Bild & Form, Masthugget, Göteborg, Sweden
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
« Föreg. Nästa »

Mest lästa

Göteborgs-Posten

Återbesök   i Kina

 


Molly Diksved 2016-12-04


När jag var sex år flyttade jag till Kina för att min pappa fick jobb där. Första året bodde vi i en lägenhet på ett ställe som heter “Ever Green Garden”. Det fanns en liten gård utanför med en damm och några träd. Under ett litet tak fanns det karpar och några slags fåglar som härmade vad man sa. Det fanns en pool men vi badade bara där när det blev väldigt varmt.

Vi hade nära till Shanghai zoo. Men vi var inte där så jätteofta för att djuren behandlades inte så bra. Det fanns elefanter där som hade kedjor runt fötterna. De bodde i ett brunt hus. Det luktade riktigt illa där inne, så jag var bara där ibland. Isbjörnarna bodde i ett hus med “fake-snö” av plast. Gorillorna hade det absolut inte bra där de fick bo. De bodde inomhus med några lianer. En gång såg jag en gorilla som åt upp sin spya.

 

Vi hade ett favoritställe att äta på. Vi kallade det för nudel-kocken. Där brukade vi äta nudlar och Fried rice. Fried rice är ris med grönsaker. Det fanns en västerländsk restaurang nära som hette Geneve men vi åt inte där så ofta, för att mamma och pappa ville helst äta på kinesiska restauranger. Vi gick på en skola som hette Rainbow Bridge. Det var en internationell skola som låg bredvid Shanghai zoo. Det var mycket läxor där. Mer än en timme att göra varje dag. Men lärarna var väldigt snälla. Jag hade kompisar från många länder, men mest från Sydkorea. Mina bästa kompisar kom från Sydkorea och Israel. Dom hette Yunjin och Shahar.

 

Efter ett år flyttade vi till ett compound där det bodde mer västerlänningar. Det hette green Valley Villas. Där fanns det ett Clubhouse med ett hotell, ett gym, en affär och två pooler. På morgonen åkte jag skolbuss till skolan. Det var många som gick i samma skola som mig i Green Valley Villas. Jag fick många vänner.

 

Ibland åt vi på koreanska restauranger. Då fick man steka kött över en grill som fanns i mitten av bordet. På helgerna åkte vi ibland till Qibao. Det är en vattenstad. Där finns det hus med kanaler under. Det finns en massa små affärer där också. Det fanns mycket rolig mat där.The Bund är typ en utsiktsplats där man kan kolla ut på höghusen som ligger på andra sidan vattnet. Man kan åka över till höghusen med en färja. Jag och min familj åkte upp i ett torn som heter TV Tower. Där kunde man gå på ett glasgolv. Det var jättehögt!

 

Efter tre år i Kina åkte vi tillbaka till Sverige. Jag såg fram emot det. Men sedan så saknade jag såklart alla mina vänner.

 

För några veckor sedan åkte jag till Kina på mitt första återbesök. Det var jättedålig luft där. Jag åkte upp i ett torn som hette Shanghai Tower. Det är näst högst i världen! Det var väldigt coolt för att tornet liksom vred sig.

 

Vi åkte till Qibao. Jag åt en friterad potatis som satt på ett spett. Vi var på Disneyland. Det var jättemycket folk där och det fanns typ bara fyra bergochdalbanor. Vi fick stå i en kö som var 105 minuter lång! Jag träffade min kompis Olga som är från Sverige. Vi åt på en Hot Pot restaurang. Där får man en balja med typ en soppan och då ska man doppa kött eller grönsaker i den. Det var jättegott! Jag träffade också min kompis Shahar. Jag åt på en indisk restaurang med henne. Vi var och hälsa på där vi hade bott innan och vi åt på nudel kocken. Efter två veckor i Kina åkte vi tillbaka till Sverige igen.

 


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Den var väldigt bra Love. 2017-02-23


Min syster pluggar i Bosnien


Det var lördag och vi skulle åka till Bosnien och hälsa på min storasyster Alva. Vi gick upp kl halv åtta och åt lite snabbt en macka var och klädde på oss kläder. Sedan så gick vi ut till bilen. Vi åkte till flygplatsen och köpte lite tuggummi och...

Läs mer

Återbesök   i Kina

 



När jag var sex år flyttade jag till Kina för att min pappa fick jobb där....

Läs mer

Tims USA-resa

Här är New York!

Jag och min pappa ska åka till USA i sjutton dagar. Först ska vi till New York och sedan...

Läs mer


A nice country

När jag var i London

När vi kom till London åkte vi till Camden Town


Camden Town är en jättelång gata där det bara är affärer, det kan vara kläder de säljer eller vä...

Läs mer
Reserepotage

WEEKEND I DUBLIN

Jag har varit i Dublin och har skrivit lite om det:) <3


Jag och min mamma har varit på Irland (Dublin). Vi bodde på ett Hotel i 3 nätter och 4...

Läs mer

Ruts resedagbok från Kina

Här är jag på Kinesiska muren

Rut i klass 3 har skrivit dagbok från sin resa till Kina


Resan till Peking (Beijing)

Vecka 46 besökte jag Kinas huvudstad Peking (Beijing). Kina är ett väldigt stort land och...

Läs mer


På safari i Botswana

I oktober var jag i Botswana som ligger norr om Sydafrika. Vi åkte dit för att min pappa fyllde 50 år. Vi åkte tillsammans med en annan familj som vi känner. Resan dit...

Läs mer

Min resa till Turkiet i staden Side4

Har hälsar på mormor i Paris

Min resa till danmark

Min syster pluggar i i Bosnien

No Limit
Ansvarig utgivare:   David Almlöf
Webmaster:   David Almlöf
Redaktion:   Ågge, Araben, Nirvana, Leo, Jakob, Jakob, Alice, Lucas, Molly, Desmond, Daniel, Melissa , Viktor, Noelle, Anja, Eleazar , Isobel, Marisol , Edwin, Iris, Amanda, John, Vilda, Charlielo, Bruno, Eja, Nelson, Akeelah, Akeelah, Ylva, Casey, Jamie, Elsa, Benton, Delia, Elvira, Melinda, Jordan, Jordan, Henry , Charbel, Chanelle, Chanelle, Elsa, John, Sonja, Ivar, Trulsa, August, Dante, Dante, Dante, Loe, Kim, Valdemar, Teon, Daniel, Juni, Matilda, Bo, My , Thor, Vilma, Anton, Elin, Hugo, Liv, Judit, Saga, Ester, Edit, Ivar, Ivar , Axel, Elsa, Elliot, Tuva , Elmer , Frida, Kira, Olle, Jessica, Olle, Maiken , Valdemar, Kira, Siri, Love, Leenea, Leah, Meya, Vilgot, Simon, Mio, Eira, Nicella, Nicella , Ilias, Edgar, Frank, Lilith, Saga, Elsa, Abdirashid, Jack , Amos, Marit, Astrid, Zeth, Elvin, Aston, Olivia Triana, Sam, Glenda, Glenda, Ebbe, Amir, Amir, André, Aliyah, Atrin, Vega
BoF