Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 14:36
Netbased paper produced by Freinetskolan Bild & Form, Masthugget, Göteborg, Sweden
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
   

Mest lästa

Göteborgs-Posten

México


Valdemar Wallgren 2014-03-13

Lyx Hotell På Cozumel
Lyx Hotell På Cozumel

Isla Mujeres
Isla Mujeres

Teotihuacon I Mexico City
Teotihuacon I Mexico City

Valdemar Wallgren México

Vi kom till flygplatsen kl 5:30,flyget gick 7:00. Vi är på flyget nu, det är en kort flygtid till Paris. Flygtiden är två bara timmar. Vi ska vänta i tre timmar innan vi flyger till México. Det finns mycket på att göra på flygplatsen. Jag spelade på ett PS3 som satt fast i väggen och en timme innan flyget gick åt vi pommes. Vi är på flyget till México. Flygresan tar elva timmar. Jag kan som vanligt inte sova en minut på flyget.

Vi är äntligen framme i Cancun i México och vi är dödströtta. Vi tar en taxi till en båt som vi åker till Cozumel (en ö utanför Cancun) och från båten tar vi en taxi till hotellet Iberostar Cozumel. Här är en länk till hotellet http://www.fritidsresor.se/resa/Mexico/Cozumel/Iberostar-Cozumel/?season=vinter-13-14 det är ett femstjärnigt hotel, väldigt fint. Det var där jag tog mitt dykcertifikat. Vi åkte direkt till vårt hotellrum på en golfbil, det var ett tvåvåningshus med fyra rum. Vi hade två rum. Vad vi gjorde på dagarna var att spela fotboll, bada i poolen, bada i havet, äta vilken mat man ville när man ville, ta dykcertifikat, sola, gå på massage, måla figurer och spela bordtennis. Nu är det över. Vi ska lämma hotelet. Nu är vi i stan där vi ska ta en båt till Playa Del Carmen. Folk bara ryckte i oss och sa "kolla det är billigt" på engelska.

Vi är på båten nu. Det är varmt och härligt ute. På det andra hotellet Las Palapas i Playa Del Carmen så var det fint. Det var en liten buffé på frukosten och även en middagsbuffé allt annat kostade extra. Vågorna var så stora som tre vuxna personer när dom var som störst. Jag simmade i vågora hela dagarna. Ibland så tog vågorna en och då flög man 3 meter upp på stranden. Det var läskigt ibland men det var superroligt. Nu åker vi från hotellet. Vi ska flyga till Guadalajara där min extramammas kompisar bor. Men dom kan Inte svenska, bara lite engelska och spanska förstås.

De har väldigt fint hus trots att de tjänar hälften så mycket som oss i Sverige. De har en tre och ett halft årig son som heter Iñaki. Vi var mycket i stan när vi var i Guadalajara, men vi gjorde inte så mycket speciellt. Vi var på en nöjespark och ett zoo med massa fina djur som t ex vita tigrar. Vi är på flygplatsen och flyget går snart. Vi ska till Mexico City.

Där var vi på ett fint hotell men det sög eftersom vi fick betala för en extra säng på rummet som var en bäddsoffa som ingick i rummet och vi fick inte frukost heller för att det inte stog på pappret om vi hade fått av dem. Men det var fint. Vi gick till en park på dagarna. En dag gick vi till ett museum där man bl a kunde se på Mayaindianernas stora stenkalender som slutade 2012. Den sista dagen åkte vi till en känd tempelstad utanför Mexico City, Teotihuacan http://sv.wikipedia.org/wiki/Teotihuac%C3%A1n . Det var superroligt att klättra på templen. Vi ska flyga en gång till. Vi ska flyga till Isla Mujeres, en ö utanför Cancun.

Det var det näst bästa stället efter det första hotellet som var femstjärnigt. Vi badade i poolen, körde golfbil, badade i havet och shoppade massor. Nu är vi på flygplatsen. Vi har mer än en tjugafyra timmars resa framför oss och den börjar nu.

Av: Valdemar Wallgren

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Min syster pluggar i Bosnien


Det var lördag och vi skulle åka till Bosnien och hälsa på min storasyster Alva. Vi gick upp kl halv åtta och åt lite snabbt en macka var och klädde på oss kläder. Sedan så gick vi ut till bilen. Vi åkte till flygplatsen och köpte lite tuggummi och...

Läs mer

Återbesök   i Kina

 



När jag var sex år flyttade jag till Kina för att min pappa fick jobb där....

Läs mer

Tims USA-resa

Här är New York!

Jag och min pappa ska åka till USA i sjutton dagar. Först ska vi till New York och sedan...

Läs mer


A nice country

När jag var i London

När vi kom till London åkte vi till Camden Town


Camden Town är en jättelång gata där det bara är affärer, det kan vara kläder de säljer eller vä...

Läs mer
Reserepotage

WEEKEND I DUBLIN

Jag har varit i Dublin och har skrivit lite om det:) <3


Jag och min mamma har varit på Irland (Dublin). Vi bodde på ett Hotel i 3 nätter och 4...

Läs mer

Ruts resedagbok från Kina

Här är jag på Kinesiska muren

Rut i klass 3 har skrivit dagbok från sin resa till Kina


Resan till Peking (Beijing)

Vecka 46 besökte jag Kinas huvudstad Peking (Beijing). Kina är ett väldigt stort land och...

Läs mer


På safari i Botswana

I oktober var jag i Botswana som ligger norr om Sydafrika. Vi åkte dit för att min pappa fyllde 50 år. Vi åkte tillsammans med en annan familj som vi känner. Resan dit...

Läs mer

Min resa till Turkiet i staden Side4

Har hälsar på mormor i Paris

Min resa till danmark

Min syster pluggar i i Bosnien

No Limit
Ansvarig utgivare:   David Almlöf
Webmaster:   David Almlöf
Redaktion:   Ågge, Araben, Nirvana, Leo, Jakob, Jakob, Alice, Lucas, Molly, Desmond, Daniel, Melissa , Viktor, Noelle, Anja, Eleazar , Isobel, Marisol , Edwin, Iris, Amanda, John, Vilda, Charlielo, Bruno, Eja, Nelson, Akeelah, Akeelah, Ylva, Casey, Jamie, Elsa, Benton, Delia, Elvira, Melinda, Jordan, Jordan, Henry , Charbel, Chanelle, Chanelle, Elsa, John, Sonja, Ivar, Trulsa, August, Dante, Dante, Dante, Loe, Kim, Valdemar, Teon, Daniel, Juni, Matilda, Bo, My , Thor, Vilma, Anton, Elin, Hugo, Liv, Judit, Saga, Ester, Edit, Ivar, Ivar , Axel, Elsa, Elliot, Tuva , Elmer , Frida, Kira, Olle, Jessica, Olle, Maiken , Valdemar, Kira, Siri, Love, Leenea, Leah, Meya, Vilgot, Simon, Mio, Eira, Nicella, Nicella , Ilias, Edgar, Frank, Lilith, Saga, Elsa, Abdirashid, Jack , Amos, Marit, Astrid, Zeth, Elvin, Aston, Olivia Triana, Sam, Glenda, Glenda, Ebbe, Amir, Amir, André, Aliyah, Atrin, Vega
BoF