Fredagen den 19 april 2024 - klockan 20:56
Netbased paper produced by Freinetskolan Bild & Form, Masthugget, Göteborg, Sweden
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
« Föreg. Nästa »

Mest lästa

Göteborgs-Posten

På safari i Botswana


Alva klass 7 2011-12-18

Bild:Alva

I oktober var jag i Botswana som ligger norr om Sydafrika. Vi åkte dit för att min pappa fyllde 50 år. Vi åkte tillsammans med en annan familj som vi känner. Resan dit tog ungefär ett dygn.

Det första vi gjorde var att åka ut på en kanottur. Vi åkte i Okavango-deltat tills vi kom till campingplatsen vi skulle sova på. Vi la våra saker där och sedan gick vi ut på en promenad. Vi kom jättenära en stor hjord med zebror. De fanns också några zebraungar. Vi sov på campingplatsen i tält i två nätter.

Efter kanotturen träffade vi den andra familjen och vi åkte iväg med våra jeepar vi hade hyrt. På biltaken fanns tält som man fällde ut och det var där vi sov. Jag trodde innan att det skulle kännas läskigt att sova i tälten men när vi väl var där kände jag mig helt trygg. I bilarna fanns det bord, stolar, mini- kylskåp och massa saker ifall bilen skulle fastna i sanden. Vi åkte omkring i nationalparker och bodde på olika campingställen. På campingplatserna fanns det duschar och toaletter.

Vi såg strutsar och på vissa av campingplatserna så var det apor överallt. Vissa bar små ungar på sina magar. Vi såg massor av impalas. De var som skator är här i Sverige.

Vi såg ganska många lejon. De jag kommer ihåg mest är en familj med ungar. Ungarna var lite svagt prickiga så att föräldrarna ska kunna se dem bättre.

En kväll när vi satt vid elden och åt så hörde vi ett högt rytande från ett lejon. Vi trodde att lejonet var bakom hörnet men sen förklarade guiden att lejonet var några kilometer bort. Hade lejonhannen varit nära så hade det vibrerat i hela marken.

Senare samma natt när vi alla låg i tälten och skulle sova hörde vi ett konstigt ljud. Jag trodde att det var någon person som gick omkring runt bilarna. Då tände vår guide, Mr Brown, en stark ficklampa. När jag öppnade tältduken så jag kunde såg jag att det stod en stor flodhäst nedanför våra tält. Den gick fram till soptunnan och välte den så att allt skräp åkte ut. När jag sedan la mig för att sova så hördes ljudet av flodhästen precis bredvid vår bil.

En annan dag klättrade vi upp på ett berg för att kolla på 2000 år gamla grottmålningar. När vi klättrat ner igen och tittar upp mot berget får vi syn på en leopard som kommer gående precis där vi stått och kollat på grottmålningarna. Vi går då in i bilarna för leoparden fortsätter ner på stigen på väg mot oss. Den går förbi bilen ungefär två meter från där jag sitter.

Totallt fick vi se 5-6 stycken olika leoparder. Den första vi såg var på marken och åt på en impala.

En kväll när vi ska köra hem till campen ser vi fyra vildhundar. Två är ungar. Mamman hade förlorat ett ben så systern hade kommit och hjälpt henne med valparna. Från början hade hon fem ungar men tre hade blivit tagna av en hyena eller något annat. Det var vår guide som berättade det. Han hade sätt dem innan.

När man skulle till toan fick vi inte gå själva. Särskilt inte på natten.
Det kunde vara något djur som stod där.

Vi såg jättemånga elefanter. En dag kom vi till en elefanthjord och gömd mitt bland alla stora elefanter såg vi en liten elefantunge som var röd om öronen. Den var antagligen född samma dag för vi hade tidigare sett en stor moderkaka.

Vi såg också vårtsvin, bufflar, giraffer och massa fåglar.

Det var väldigt kul att vara i Botswana men det var otroligt skönt att komma hem till rena kläder, god mat och framför allt kallt gott vatten.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Fin bild! David 2012-01-16


Min syster pluggar i Bosnien


Det var lördag och vi skulle åka till Bosnien och hälsa på min storasyster Alva. Vi gick upp kl halv åtta och åt lite snabbt en macka var och klädde på oss kläder. Sedan så gick vi ut till bilen. Vi åkte till flygplatsen och köpte lite tuggummi och...

Läs mer

Återbesök   i Kina

 



När jag var sex år flyttade jag till Kina för att min pappa fick jobb där....

Läs mer

Tims USA-resa

Här är New York!

Jag och min pappa ska åka till USA i sjutton dagar. Först ska vi till New York och sedan...

Läs mer


A nice country

När jag var i London

När vi kom till London åkte vi till Camden Town


Camden Town är en jättelång gata där det bara är affärer, det kan vara kläder de säljer eller vä...

Läs mer
Reserepotage

WEEKEND I DUBLIN

Jag har varit i Dublin och har skrivit lite om det:) <3


Jag och min mamma har varit på Irland (Dublin). Vi bodde på ett Hotel i 3 nätter och 4...

Läs mer

Ruts resedagbok från Kina

Här är jag på Kinesiska muren

Rut i klass 3 har skrivit dagbok från sin resa till Kina


Resan till Peking (Beijing)

Vecka 46 besökte jag Kinas huvudstad Peking (Beijing). Kina är ett väldigt stort land och...

Läs mer


På safari i Botswana

I oktober var jag i Botswana som ligger norr om Sydafrika. Vi åkte dit för att min pappa fyllde 50 år. Vi åkte tillsammans med en annan familj som vi känner. Resan dit...

Läs mer

Min resa till Turkiet i staden Side4

Har hälsar på mormor i Paris

Min resa till danmark

Min syster pluggar i i Bosnien

No Limit
Ansvarig utgivare:   David Almlöf
Webmaster:   David Almlöf
Redaktion:   Ågge, Araben, Nirvana, Leo, Jakob, Jakob, Alice, Lucas, Molly, Desmond, Daniel, Melissa , Viktor, Noelle, Anja, Eleazar , Isobel, Marisol , Edwin, Iris, Amanda, John, Vilda, Charlielo, Bruno, Eja, Nelson, Akeelah, Akeelah, Ylva, Casey, Jamie, Elsa, Benton, Delia, Elvira, Melinda, Jordan, Jordan, Henry , Charbel, Chanelle, Chanelle, Elsa, John, Sonja, Ivar, Trulsa, August, Dante, Dante, Dante, Loe, Kim, Valdemar, Teon, Daniel, Juni, Matilda, Bo, My , Thor, Vilma, Anton, Elin, Hugo, Liv, Judit, Saga, Ester, Edit, Ivar, Ivar , Axel, Elsa, Elliot, Tuva , Elmer , Frida, Kira, Olle, Jessica, Olle, Maiken , Valdemar, Kira, Siri, Love, Leenea, Leah, Meya, Vilgot, Simon, Mio, Eira, Nicella, Nicella , Ilias, Edgar, Frank, Lilith, Saga, Elsa, Abdirashid, Jack , Amos, Marit, Astrid, Zeth, Elvin, Aston, Olivia Triana, Sam, Glenda, Glenda, Ebbe, Amir, Amir, André, Aliyah, Atrin, Vega
BoF