Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 20:19
Netbased paper produced by Freinetskolan Bild & Form, Masthugget, Göteborg, Sweden
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
« Föreg. Nästa »

Mest lästa

Göteborgs-Posten

Sverigedemokraterna i centrum i fullmäktige


Elis Lindgren 2016-12-04

Vi träffade Vänsterpartiets Daniel Bernmar innan sammanträdet 

Vi träffade Vänsterpartiets Daniel Bernmar innan sammanträdet

 



I normala fall hålls mötena i Börshuset vid Gustaf Adolfstorg.I våras hölls dock mötena i Kronhuset, som är ett av Göteborgs äldsta hus.  

I normala fall hålls mötena i Börshuset vid Gustaf Adolfstorg.

I våras hölls dock mötena i Kronhuset, som är ett av Göteborgs äldsta hus. 

 



Utanför entrén demonstrerade miljöaktivister.       Manifestationer före mötena är mycket vanliga.
Utanför entrén demonstrerade miljöaktivister.       Manifestationer före mötena är mycket vanliga.

I våras var några från nuvarande klass fem på kommunfullmäktige och hörde dom folkvalda politikerna i Göteborg prata. Detta var punkterna dom pratade om:

Övergrepp/trakasserier mot kvinnor
Dom pratade om kvinnors och unga tjejers rättigheter efter händelser i Stockholm och Köln där kvinnor hade blivit både fysiskt och psykiskt trakasserade pågrund av sitt kön. Socialdemokraterna pratade om att man skulle förebygga sånt här i framtiden och nämnde att den röd grön rosa regeringen hade satsat mycket pengar på just detta. Någon påpekade också att Sverige var ett land där procenten för kvinnor/tjejer som trakasserats efter sin femtonårs dag är högre än Europas snitt undersökning. Någon sa också att en sverigedemokrat hade skrivit ett inlägg social media där sverigedemokraten hade sagt att det är kvinnors eget fel om dom blir trakasserade eller överfallna vilket låter ganska idiotiskt. Men det var i stort sätt Sverigedemokraterna som pratade. Och som jag nästan hade hoppats på så blev det lite tycken och dryg stämning särskilt mellan Sverigedemokraterna och socialdemokraterna och när det hade börjat bli lite dryg stämning började de anklaga varandra för helt andra saker som inte hade något med ämnet att göra.

Betyg och flyktingar
Sverigedemokraterna hävdade att betygen sänktes av dom stora flyktingvågorna och det är ju sant att det kan vara svårt att få bra betyg när man inte kan språket  men med rätt hjälp och stöd så borde man kunna hjälpa alla, för det är ju inte sant att pengarna inte räcker. Dom pratade om att det är svårt att göra bra ifrån sig i skolan om man inte har någon hemma med en etablerad utbildning. Sverigedemokraterna pratade om att det är svårt att lära sig svenska eftersom det är så segregerat i Göteborg vissa skolor tar in jättemånga flyktingar medan t ex. vår skola inte gör det. Dom flesta som pratade i den debatten var som vanligt Sverigedemokraterna och socialdemokraterna.



Saker jag reagerade på

En sak jag reagerade på var att socialdemokraterna och Sverigedemokraterna pratade väldigt mycket som jag redan nämnt. En annan sak jag reagerade på var att vägvalet (som bara finns i Göteborg) inte sa någonting under hela mötet eftersom de nästan bara bryr sig om trängselskatten. Någonting som jag tyckte var roligt var att det blev aggressivare och aggressivare desto längre mötet höll på. Jag reagerade också på att dom fick hoppa över väldigt många ärenden för att det var mycket folk som inte var där vilket var ganska irriterande. De flesta ärendena dom tog upp fick de göra nästa gång för att personen som hade ett påstående eller en fråga inte var där av någon anledning.

 

 

Elis Lindgren Andersson

 


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
2. Intressant ! Love 2017-02-20
1. Intressant ! Love 2017-02-20


Vigdís Finnbogadóttir

”Om något kan rädda världen så är det kvinnor”

Vigdis år 1985

Vigdís Finnbogadóttir var Islands fjärde president och Europas första kvinnliga president någonsin. Hon var också världens första demokratiskt valda kvinnliga statsöverhuvud. År 1980 valdes hon till Islands president.

Läs mer

Allt du behöver veta om kärnkraft!


Kärnkraftverk är en energikälla som producerar energi genom klyvning av uranatomer....

Läs mer
Illustratör : Thimmy Lundin

Skate or DIE😂


Att skejta är en obeskrivlig känsla. Det finns inga gränser och inga krav. Det är det bästa jag...

Läs mer

Besöket i Judiska Församlingen


På en bakgata vid vallgraven inte långt från drottningtorget ligger Göteborg synagoga. På håll ser man de två tornen sticka upp med den kända Davidsstjärnan. Frågan är om folk lägger märke till dem i...

Läs mer

Youtube har förändrat våra vanor



Youtube Över 100 000 videoklipp laddas upp daglingen. Jakceptikaj , jelly kwebelkap ,slogoman, pewdiepie är nåra av youtuberna. Youtube är ett jobb för visa folk. Videoklipp laddas upp utan...

Läs mer
Vi träffade Vänsterpartiets Daniel Bernmar innan sammanträdet 

Sverigedemokraterna i centrum i fullmäktige


I våras var några från nuvarande klass fem på kommunfullmäktige och hörde dom folkvalda politikerna i Göteborg prata. Detta var punkterna dom pratade om:

Läs mer

Så funkar Triumfglass fabrik

 



Nu firar triumf glass sitt 70 årsjubileum alltså dom började för 70 år sen.

Dom firade även glassens dag med att åka till kulturkalaset och ge bort 50 000...

Läs mer

Clinton var det minst dåliga alternativet

 

Silfra fissure är en spricka under vattnet på Island.

Pompeiji dränktes i aska - spår av människorna som dog finns kvar

"Det är människans fel"

Vad som hände när Hitler dog

No Limit
Ansvarig utgivare:   David Almlöf
Webmaster:   David Almlöf
Redaktion:   Ågge, Araben, Nirvana, Leo, Jakob, Jakob, Alice, Lucas, Molly, Desmond, Daniel, Melissa , Viktor, Noelle, Anja, Eleazar , Isobel, Marisol , Edwin, Iris, Amanda, John, Vilda, Charlielo, Bruno, Eja, Nelson, Akeelah, Akeelah, Ylva, Casey, Jamie, Elsa, Benton, Delia, Elvira, Melinda, Jordan, Jordan, Henry , Charbel, Chanelle, Chanelle, Elsa, John, Sonja, Ivar, Trulsa, August, Dante, Dante, Dante, Loe, Kim, Valdemar, Teon, Daniel, Juni, Matilda, Bo, My , Thor, Vilma, Anton, Elin, Hugo, Liv, Judit, Saga, Ester, Edit, Ivar, Ivar , Axel, Elsa, Elliot, Tuva , Elmer , Frida, Kira, Olle, Jessica, Olle, Maiken , Valdemar, Kira, Siri, Love, Leenea, Leah, Meya, Vilgot, Simon, Mio, Eira, Nicella, Nicella , Ilias, Edgar, Frank, Lilith, Saga, Elsa, Abdirashid, Jack , Amos, Marit, Astrid, Zeth, Elvin, Aston, Olivia Triana, Sam, Glenda, Glenda, Ebbe, Amir, Amir, André, Aliyah, Atrin, Vega
BoF