Annonsera här - kanin
Din högerventil i Lund. Grundad 1961.
Sök          Sökhjälp

NYTT NUMMER UTE!

 

Läs mer

Inför studieavgifter för kvalitetens skull


Catarina Kärkkäinen från FMSF:s presdium förklarar varför fallet med Mälardalens högskola bara mer övetygar om hur viktigt det är med studieavgifter för de svenska högskolorna och universiteten. Att betala för något ger dig makt över din utbildning. Som det ser ut verkar det alltså inte den summa skatt som unversitten och högskolrona får att ge studenterna denna makt.

Läs mer

Innerst inne är vi alla goda - på sociala medier

Tomas Eneroth och Mikael Damberg poserar glatt för att bevisa sin godhet.

Hashtaggarna för att visa på sin godhet verkar numera vara ett självklart inslag på våra politikers sociala medier. Men vad är det egentligen de visar upp när de knyter slipsen kring halsen och ler?

Läs mer
Annonsera här - frack
SKRÖDER TYCKER

Mänsklighet som plattityd


Paletten av åsikter som vi människor kan ha i politiska frågor känns ibland oändligt. Det ibland uppiggande att höra ståndpunkter man inte tidigare hört, men oftast är det dock tröttsamt. Främst för att de flesta människors åsikter är sällan väl uppbyggda. Vad som ibland är mer tröttsamt än vissa ståndpunkter är när försöken att förklara varför man håller en viss ståndpunkt faller tillbaka på plattityder som är så tröttsamma att man är nästan tror att man är utsatt för ett practical-joke.

Läs mer
Ordförandekrönika

Den lätta vägen ut


Ordförande Anzén skriver om möjligheten till integration i skolor och hur vi egentligen kan tolka skolverkets nya rapport om just detta ämne. "Humorprogrammet" Svenska Nyheter presenterade väl utvalda delar ur rapporten och gjorde därefter sina egan analyser, stämmer de verkligen?

Läs mer
Mest lästa
  Nästa »


Nye Atenaren
Ansvarig utgivare:   Adam Davidsson
Webmaster:   Nye Atenaren
Redaktion:   Lovisa