ORGELFORUM - Sveriges enda orgeltidskrift!
Söndagen den 20 maj 2018 - klockan 13:46
Förstasidan
Artiklar

   


Årsmötesdagarna 2017


2016-12-12


GOTLANDSORGEL – orgelfestival 5-7 maj 2017

Jo, det är sant – årsmötesdagarna 2017 har genom lyckliga omständigheter utvecklats till att bli en orgelfestival! I särskilt fokus står Visby domkyrkas nyinstallerade rekonstruktion av den tremanualiga renässansorgeln från 1599 men även samma kyrkas romantiska Åkerman & Lund-orgel, numera i samma version som då den byggdes, är värd stort intresse. Gotlands landsbygdskyrkor har dessutom många orgelpärlor, det kommer vi att upptäcka under två rundturer med buss.

 

Tanken är att deltagare är på plats redan på torsdagskvällen den 4 maj efter individuell incheckning på Best Western Strand Hotel Visby 350 m från Domkyrkan – eller på annat boende, som ej förmedlas i Orgelsällskapets regi. Resorna till och från Gotland bokar du själv; färjan med DESTINATION>>GOTLAND via internet eller pr telefon 0771-22 33 00 eller på närmsta resebyrå som också kan hjälpa till med bokning av landtransport på fastlandet och flygbokning till Gotland.

 

På fredagsmorgonen tar bussen oss till Roma kyrka där vi får lyssna till Gabriella Sjöström. I Lau kyrka spelar Kira Lankinen och i Närs kyrka Marcus Torén. Under eftermiddagen får vi vid renässansorgeln i domkyrkan följa en master class för högskolestudenter med professorn vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, Bine Bryndorf, som efter middagen sedan ger konsert på samma orgel.

Lördagsmorgonen den 6 maj börjar med att domkyrkoorganisten Claes Holmgren bjuder oss på en liten frukostkonsert på domkyrkans Klinte-orgel. Efter årsmöte som börjar kl 9.00 i Församlingshuset bär det iväg med buss till Bro kyrka, där Bengt Tribukait konserterar. Ett besök på Bunge friluftsmuseum ger intressanta perspektiv på Gotland innan Bine Bryndorf ger konsert i Bunge kyrka. Kvällskonserten efter middagen i Visby sker på domkyrkans romantiska orgel och då med Mark Falsjö som solist. Orgelfestivalen avslutas på söndagsförmiddagen med festhögmässa i domkyrkan, då Claes Holmgren och Distler-ensemblen svarar för musiken.

 

GOTLANDSORGEL har kunnat bli verklighet tack vare generösa bidrag från Visby Domkyrkoförsamling, Kungliga Musikaliska Akademien och Visby stift.

 

Klicka på ANMÄLNINGSFORMULÄRET för att komma vidare till blanketten där du kan se alla priser och boka hotell, mat, Bungemuseet och bussresorna på Gotland. Enklast gör du det genom att välja Alternativ 1: Anmälan till allt. Då får du också inträdesbiljett till Bunge friluftsmuseum på köpet. Sådan anmälan kan du enkelt göra utan blankett via e-post. Glöm bara inte att lämna de namnuppgifter m m, som efterfrågas längst ner i formuläret!

Om du endast kan eller vill vara med om delar av de aktiviteter som erbjuds, måste du fylla i Alternativ 2 och skicka in anmälningsformuläret till Principal Musikresor (adress högst uppe i formuläret). Dit kan du också vända dig med frågor av praktisk natur.

 

Obs! Alla kontakter med hotellet sker via Principal Musikresor. Anmälan snarast och helst senast 31 januari. Vid senare kan varken hotellrum eller plats på bussresorna garanteras. Antalet platser är begränsat, då högsäsong råder i Visby. Först till kvarn . . . och medlemmar i Svenska Orgelsällskapet har företräde. För mer information om konserterna: Hans Fagius, hans.fagius@tele2.se , 076-214 04 82.

Mer information om orglarna på Gotland.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändareSvenska Orgelsällskapet
Textalk

Det danske orgelselskab

Svenska Orgelsällskapets hemsida
Ansvarig utgivare:   Jan Cedmark
Webmaster:   Anders Gustavsson
Redaktion:   Anders