ORGELFORUM - Sveriges enda orgeltidskrift!
Lördagen den 20 april 2024 - klockan 16:53
Förstasidan
Artiklar

   


Ordföranden har ordet


2016-09-29


(Ur Orgelforum 3/2016)


Kära orgelvänner!


Ett varmt tack till alla som medverkade till att orgelresan till Trondheimsområdet blev så lyckad! Skickliga och engagerade organister visade deltagarna intressanta och tankeväckande instrument och förutom besöken i Nidarosdomen med dess fantastiska orglar, så demonstrerades ett antal andra fina instrument som visar på en hög ambition med såväl spel som instrument. Särskilt reportage av Curt Carlsson finns i detta nummer av Orgelforum.


En nyhet som blivit uppskattad i samband med Trondheimsresan är att Orgelsällskapet nu har en Facebook-sida (Svenska Orgelsällskapets officiella sida). Ett stort tack till Maria Helmér och andra entusiaster för detta. Sällskapet har redan fått mer än 200 ”likes” – ett bra framtidstecken!


Detta nummer av Orgelforum har för en gångs skull inte en orgel, utan utövare på omslaget. Det är viktigt att inte bara lyfta fram instrumenten utan också organisterna, särskilt kvinnliga konstnärer som ofta fått stå tillbaka för manliga kollegor!


I samband med våra årsmötesdagar deltog ett antal entusiastiska studenter från musikhögskolorna och det är härligt att känna deras stora engagemang för orgeln, orgelkonsten och orgeln som viktig för såväl musiken i gudstjänster och kyrkokonserter och som kulturbringare i allmänhet.


Även studenterna har skapat en Facebook-sida: Studerande Svenska Orgelsällskapet.


Tack, alla, för att ni stödjer Orgelkonsten, önskar orgelmusik i radion, besöker konserter och bildar lokala orgelgrupper som kan fungera som påtryckargrupper.


Med önskan om en fin orgelhöst och att vi tillsammans skall hålla orgelkonsten levande och utvecklande!


Jan Cedmark

ordförande


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Svenska Orgelsällskapet




Textalk

Det danske orgelselskab

Svenska Orgelsällskapets hemsida
Ansvarig utgivare:   Jan Cedmark
Webmaster:   Anders Gustavsson
Redaktion:   Anders, Marcus