Segla med OSS
Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 11:50
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Välkomna till OSS

Välkomna till OSS


Christopher 2003-05-14


Orrvikens Segel Sällskap är ett litet lokalt segel sällskap på Onsalahalvöns västra spets. Klubben startades 1965 av ett gäng seglarkompisar som ville göra lite mer än bara slösegla och bada. Man ville börja tävla mot varandra för att visa vem som kunde sköta om sin båt bäst så att den blev snabb, kunde trimma smartast, och vem som kunde tyda vind och strömmar bäst, kort sagt segla snabbast.

Startplatsen förlades på den lilla holmen strax öster om sandrevet på Öckerö. Under åren har klubben vuxit och numera finns startplatsen belägen på fastlandet. OSS har under alla år haft som främsta mål att lära ut sjövett och segling till barn och ungdomar. Cirka 80 talet barn och ungdomar har utbildats per år till duktiga ansvarskännande båtmänniskor. Även tävlingarna är en viktig del i utbildningen då man lär sig regler och hur man hanterar en båt under lite tuffare former.

OSS arrangerar 3 stora regattor och 1 seriesegling (onsdagsseglingar)

OSS grundtanke har alltid varit att det skall vara roligt att umgås och segla ihop, därför är leken och skrattet alltid med. Startavgifterna är satta till självkostnadspris och skall täcka väl tilltagna priser och fika. Efter avslutad segling hjälper man kompisarna med båtarna, sedan samlas man runt grillarna för en trevlig avslutning med prisutdelning .

OSS som är helt ideell, bygger på att alla deltagare och föräldrar hjälper till med lite småsysslor. En hjälpande hand på tribunen, till klubbstugan eller vid grillarna. Våra gemensamma anläggningar behöver även dom lite översyn och det brukar ta en eller några dagar om året i anspråk.

En av dom stora tillställningarna är bl:a midsommarfirandet på fotbollsplanen vid Sönnerbergen. Här finns musik och dans, tävlingar, fika och lotterier med massvis av roliga priser. Hit brukar det komma ungefär 500 personer varje år.
Denna fest ger ett välkommet bidrag så att vår verksamhet kan få fortsätta att utbilda nya seglare. Här kan Ni stödja klubben och här har Ni också möjlighet att skänka priser/vinster. OSS tar tacksamt emot alla olika bidrag det gäller även företagsreklam.


Vår seglarskola är vår själ!

Knatte-, och nybörjarkursen där målet för kurserna är:- Att barnen skall få en båtvana och en känsla för hur båt, vind och vatten.
fungerar tillsammans.
- Att eleven får förkunskap om sjövett.
- Lära ut lite hur man kan styra en båt.
- Att få en känsla för hur man hanterar en båt.
- Att dom får se och ev lära sig knyta dom vanligaste knoparna.
- Hur man riggar, sköter och vårdar en båt.
- Vad detaljer heter och sitter och varför.
- Att detta leks in på ett naturligt sätt, teori och praktik blandas med lekar och tävlingar.

Barnen skall alltid känna sig trygga, så därför finns det gott om instruktörer till hands.
Vid blåst eller ruskväder blir det aldrig tal om att vara på havet då blir det teori och tävling.

OSS ber också att föräldrarna förklarar för barnen att dom skall följa dom regler och instruktioner som gäller för det är ett stort ansvar som vilar på våra instruktörer. Skulle någon elev strunta i regler och tillsägelser avstängs eleven från vidare deltagande och kursavgiften är förbrukad. Alla barn bör även ha en fullgod olycksfallsförsäkring och ev. båtförsäkring om man deltager med egen båt.

Flytväst måste alla bära på stranden och i båtarna.
Tips och utrustning att ta med sig inför seglarskolan får man vid kursbokningen.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
11. RichardWilliam RichardWilliam 2024-04-05
10. MyronMep 2021-04-16
9. atkkzyg5ipw3 q3j64o4w 2017-07-31
8. zn4t4cbbx5m8 7g66jbbv 2017-07-30
7. utdywzgm 2017-07-23
6. ahibbcyf 2017-07-23
5. fzwjysrz 2017-07-22
4. wmjbowko 2017-07-22
3. Donnemast 2017-07-21
2. johhnyHah 2017-07-12
1. 0m0wnf 2017-06-23


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Facebook

Nintendo

th pettersson

webnews


Webshop

Svensjka sjö

Orrvikens Segel Sällskap
Ansvarig utgivare:   Jonas Kuschel
Webmaster:   Christopher Rönnlund
Redaktion:   Johan, Jonas, Orrvikens