Information och nyheter från Pappers avd 143
Förstasidan
Artiklar

   


Referat från avd. 143:s styrelsemöte 27/9 2019.


Per Jonsson 2019-10-24

Stoppet pågår för fullt dessa dagar och denna vecka skedde en allvarlig fallolycka i kokeriet där en inlejd mekaniker skulle gå över ett våningsplan som består av gretingar. När mekanikern passerade en kokare gled en greting undan och mekanikern ramlade ner. Mekanikern hade en väldig tur och hamnade på en kabelstege ett par meter ned och kunde klättra över till en intilliggande etage och sedan ta sig ner på fast mark. Mekaniker klarade sig med blåmärken och ett skärsår på handen. Mekanikern kunde själv delta i Mtok-utredningen. Riktade skyddsronder genomförs på alla gretingsplan i fabriken.

Avdelning 143 har enats om vad som vi anser vara de viktigaste punkterna i avtalskraven som kommer bestämmas på förbundsmötet i november. Pappers centralt anser att 4% är en rimlig nivå för vår bransch i löneökning med tanke på hur bra vår bransch har utvecklats senaste åren.

Flera skift saknar representanter i avdelningsgrupper på grund av att ingen vill ta på sig uppdraget som SO på arbetsplatsen eller skiftet. Detta medför att vissa skift och arbetsplatser inte får full information om vad som beslutats i avdelningsgrupper eller framför sina förslag till avdelningsgrupper. Att vara skyddsombud är förtroendeuppdrag som arbetskamraterna ger till den som tar uppdraget. Glöm inte vilka som man representerar som skyddsombud, det är sina arbetskamrater. 

Vid pennan Per Jonsson



Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Kalender
Tipsa redaktionen

--------------------------------------

KONTAKT




--------------------------------------


Facebook

--------------------------------------




--------------------------------------


Medlemsshop

Renta


--------------------------------------
Mest lästa
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Pappers avdelning 143
Ansvarig utgivare:   Kristina Sjöblom
Webmaster:   Kristina Sjöblom
Redaktion:   Erik, Ulf, PA, Kristina
Fredagen den 26 april 2024 - klockan 00:01