Information och nyheter från Pappers avd 143
Förstasidan
Artiklar

   


Referat från avd. 143:s styrelsemöte 29/9 2017.


Per Jonsson 2017-10-25

En ny EU-förordning kommer att göra vårt arbete lite mer komplicerat tills vi blivit van vid den. Den heter GDPR vilket betyder General Data Protection Regulation, det blir på svenska Allmänna dataskyddsförordningen. En förordning i syfte att stärka skyddet för fysiska personer vid behandling av personuppgifter inom EU. Antogs 27-04-16 0ch börjar gälla 25-05-18. Den kommer att ersätta PUL, personuppgiftslagen. Varje medlemsstat har rätt att komplettera förordningen med nationella regler i viss omfattning.

Det blir allt viktigare för oss som arbetar att organisera oss, vi måste bli bättre på att fråga nya arbetskamrater om de gått med i facket. Det tjänar vi alla på. Allt vi tar för självklart har föräldrar och deras föräldrar fått kämpa för. Det har till och med kostat liv för arbetare, där tänker jag på händelserna i Ådalen 1931. Till dem som inte vet vad det handlar om ber jag dem söka på nätet för information.

Det pratas väldigt mycket om att det var bättre förr, med Husumandan som alla hade i sig om man bodde i Husum med omnejd. Det verkar som om vi inte känner stolthet över vad vi kan och gör i Husum längre. Vi måste alla fundera på vilken bild av Husums fabrik vi vill ha. Vad kan vi göra? Har ni bra idéer tala om det för oss i avdelning 143 eller för företaget. De vet inte heller hur de ska göra för att få tillbaka en stolthet och glädje över att arbeta i Husum.
 

Vid pennan Per Jonsson


Skriv ut
Kalender
Tipsa redaktionen

--------------------------------------

KONTAKT
--------------------------------------
--------------------------------------


Läkarvårds- resebidragskassa >>


Mest lästa
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Pappers avdelning 143
Ansvarig utgivare:   Pappers avd 143
Webmaster:   Kristina Sjöblom
Redaktion:   Kristina
Tisdagen den 22 januari 2019 - klockan 17:32