Onsdagen den 7 juni 2023 - klockan 03:45

Pappers avd. 96 är fackföreningen som organiserar de kollektivanställda på Gruvöns Bruk i Grums.

Mest lästa

Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Info februari


Christina Svensson 2017-02-20

Hej igen!

Ny månad ny info.
Vad har hänt under februari?

 


Fortsatta förhandlingar ang. den nya organisationen där den stora överraskningen blev att PM4 kommer att köras vidare under 2019. Så nu är vi snart klara med del 1 i förhandlingarna då vi kommer att veta hur många FTE som blir kvar. Del 2 kommer att bli den tuffaste då förhandlingarna handlar om personalen. Hoppas vi kan påbörja den processen under mars.

Tetra Pak var på besök under månaden och pratade om TFA och kvalitet vilket var riktigt intressant att lyssna på för de som var där, själv satt jag i en telefonkonferens ang. årsresultatet BK. Årsresultatet var ju riktigt bra både för företaget och för Gruvöns del, då vi aldrig producerat så mycket papper, se intranätet för mer info.

Fackliga referensgruppen har haft ett möte i Solna där vi diskuterade gemensamma arbetsmiljöfrågor samt övriga frågor som de fackliga organisationerna vill ta upp med Ledningsgruppen alt. Bolagsstyrelsen. När vi ändå var på plats så träffades alla Pappers ordförande inom koncernen för att lägga upp en strategi med gemensamma krav inför förhandlingarna i vår.

Vad mer… Jo, just det, HKH Carl Philip var ju här för att officiellt inviga projektet Next Generation med första spadtaget.

Jag och Johan samt Christina var ner till Udevalla för Distriktsmöte Pappers Västra där man gick igenom Avtal -17 m.m. Från förbundet deltog  P-A Pettersson (Studie/Press och informationsombudsman), Conny Nilsson (Samhällspolitisk ombudsman) samt Lasse Wåhlstedt (Förhandlingsombudsman).

Referensgruppens AU har haft flertalet MBL- förhandlingar i Solna (Strategiskt inköp , IT m.m.). Sen har vi ju haft dom sedvanliga sektionsordförande- träffarna, AU-möte samt Styrelsemöte.

Jag kommer att delta på LO avtalskonferens i Karlstad för Pappers räkning i distriktet. Där vi kommer att diskutera: ”Stoppa daglöneriet och begränsa visstidsanställa”, ”Heltid -en norm för alla”, ”Begränsa in/uthyrning”, ”Arbetsmiljö”, ”Förbättrad omställningsförsäkring”, ”Kompetens- och yrkesutveckling för LO-förbundens medlemsgrupper”, ”LAS funktion på dagens arbetsmarknad” samt ”En effektiv omställning till nytt arbete”.

Jag, Johan och Leif kommer att delta på Fackens försäkringskonferens där vi kommer att avhandla en avsevärd massa försäkringsfrågor som rör LO.

Vi kommer nu i mars att ha vårt nomineringsmöte där vissa ledamöter ska väljas om, eller, om ni har andra förslag till fackligt förtroendevalda, hör av er till valberedningen (Juan Martinez P-bruket, Ken Rosén Blekeri 2, Göran Gustavsson Flingen eller Mikael Berndtsson Utlastningen).

Och, som alltid, har ni frågor, kom gärna in i Röda Baracken eller ring (helst under arbetstid, må –fre. 7-16).


Bosse.


Skriv ut
**********************
HÄR FINNS VI:
**********************
Här finns vi

Röda Baracken, Gruvön
Ingång från söder

Expeditionstider:
Mån-Fre 09:00-15:00
Tfn: 0555-414 87


Röda Baracken, Gruvön

Öppettider:
Mån - Fre 07:00-16:00
Lunch 11:30-12:30
Tfn: 0555-413 33

**********************