Tisdagen den 19 oktober 2021 - klockan 13:54

Pappers avd. 96 är fackföreningen som organiserar de kollektivanställda på Gruvöns Bruk i Grums.

Mest lästa

Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Info januari


Christina Svensson 2017-01-27

Hej på er alla!

Detta är något som jag har haft för avsikt att införa under en lång tid men tiden har inte riktigt räckt till. Men nu kom jag äntligen till skott, i detta forum hade jag tänkt att i korta ordalag meddela vad vi har sysslat med i styrelsen under månaden.

Det som har upptagit mycket tid är ju förhandlingsläget med organisationen där vi är i slutfasen av själva organisationsändringen. Vi har även genomfört ett antal riskanalyser tillsammans med berörda skyddsombud, har väl gått hyffsat.

En fråga som vi har fått från er medlemmar är, när får vi reda på om vi är kvar i organisationen? Detta är ingen lätt fråga att svara på, ledningen har en förhoppning om att kunna ge besked under april månad. Vi (Pappers avd. 96) vill inte stressa fram ett beslut då detta faktiskt gäller människors väl å ve. Det finns lagar (LAS) som måste följas och detta är en mycket komplex fråga och vi MÅSTE ha gjort rätt från början till slut.

Styrelsen har haft Pontus Georgsson från förbundet här för en utbildning i just LAS-frågor. I denna fråga får vi bara en chans och då det inte går att komma i efterhand och säga ”Ooups, här gjorde vi fel”. Detta kommer att leda till att vi kanske måste kalla till medlemsmöten framgent där vi kommer gå igenom vår syn på detta med LAS. (Kommer att skriva lite mer om LAS i nästa nr. av Kvartingen).

Det är nu klart att Industrisupport blir bemanningsföretaget som kommer in här på GRB. Det som är förhandlat är att de ska komma in vid korttidsfrånvaro som hjälprullare vid RM 1-2 och 4 samt i Renseriet. Vi hade även Marcus Bolin här under en dag och diskuterade just dessa frågor. Marcus är den på förbundet som håller just i dessa frågor och nu ser vi en ökning av detta inom pappersindustrin.

Övrigt då som har hänt under januari, förutom ett antal MBL- förhandlingar om tillsättande av chefer inom Papperstillverkningen, PS Fiber, PS Pm6/UH samt teknik så har vi även nått en överenskommelse mellan bolaget och facket om att använda projektanställningar i samband med Next Generation. Annars som vanligt under en månad HSO-, Ordförande-, Skyddsråds-, Next G.-, Styrelse- samt verksamhets- och AU-möten.

Själv deltog jag för första gången på ett EWC-möte (European Works Council)där våra systerbolag från Beetham och Pietarsaari ingår, intressant att se hur andra länder jobbar fackligt. Vidare så har jag och Johan under dec/jan haft ett flertal möten med våra fackliga kollegor från Byggnads, Transport, Elektrikerna, Målarna samt IF Metall angående ett regionalt sammarbete där vi kan stötta och hjälpa varandra i fackliga frågor. En delegation från Gävle kom ner till Karlstad (Pappers, Metall och Transport) och visade hur de jobbade på Karskär (BillerudKorsnäs Gävle).

Har ni några frågor och funderingar så kom bara in i Röda Baracken, kan vi inte svara på en gång så tar vi reda på svaret och återkommer.

Tänk på er säkerhet och spring inte fortare än att ni hinner med.

Bosse ordf.

 


Skriv ut
**********************
HÄR FINNS VI:
**********************
Här finns vi

Röda Baracken, Gruvön
Ingång från söder

Expeditionstider:
Mån-Fre 09:00-15:00
Tfn: 0555-414 87


Röda Baracken, Gruvön

Öppettider:
Mån - Fre 07:00-16:00
Lunch 11:30-12:30
Tfn: 0555-413 33

**********************