Fredagen den 1 mars 2024 - klockan 02:50

Pappers avd. 96 är fackföreningen som organiserar de kollektivanställda på Gruvöns Bruk i Grums.

Mest lästa

Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Månadsinfo Februari


Bo Knöös 2018-03-02

Hej Igen

Ny månad nya tag. Vad har hänt denna månad kanske ni undrar? För min del mest bara en massa möten. Det började med en MBL förhandling den 1:a angående arbetsledningen på Nya Pappersbruket. Dagen efter fick vi en ny sittning där vi diskuterade de Övertaliga. Inget nytt under den himlen. Vi fick även info om rekryteringsprocessen till KM 7 den 6:e. Därefter bar det i väg på en tre dagars resa till Stockholm/Solna. Under tisdag hade vi en utbildningsdag för referensgruppen tillsammans med samtliga  HR avdelningar runt om i Sverige samt HR i Solna i Förhandlingsteknik med P-O Bergström, riktigt bra. Hoppas bara Hr är av samma syn på hur en förhandling ska genomföras, vilket jag tror.


Onsdagen jobb var nere i Stockholm då Jag, Stefan, Johan och Patrik var på en föreläsning som handlade om Stress & Stresshantering. Denna föreläsning anordnades av SIRIUS (Skogsindustrins Råd för Industriell Utveckling i Samverkan). Dagen började med ett föredrag av Dr Anitha Risberg som handlade om Stress, Prestation & Återhämtning, Hon berättade om vad som händer i kroppen när man stressar och varför återhämtning är viktig. Där efter fick vi ett föredrag av Johan Norén som av egen erfarenhet berättade om sitt liv och hur han gick från fullt produktiv till att hamna på psyk på 7 år. Efter lunch handlade det om Företagshälsovård och dess fördelar, där fick man en annan syn av hur FHV kan fungera. Dagen avslutades med Professor Magnus Svartengren som presenterade Varför blir man långtidssjukskriven oavsett diagnos. En mycket givande dag, tyvärr var det inga representanter från vårt bruk närvarande.

Torsdagen började med en MBL förhandling i Solna ang. ny fabrikschef efter Anita Sjölander, föreslagen ersättare från bolaget var Peter Lindgren som i dagsläget är chef för Frövi. Inga synpunkter från AU om att anställa Peter på GRB. Dagen fortsatte med Referensgruppen där tyvärr inte PTK representant från Gruvön deltog återigen. Eftermiddagen tillbringades nere i City då jag var på en intervju med KornFerry om hur jag tyckte styrelsearbetet för BillerudKornsäs fungerar.

Hem igen packa upp, tvätta, packa ner för på måndag bar det av mot Uddevalla och Västra Distriktet i två dagar där vi drillades bl.a. i det nya EU-direktivet GDPR (General Data Protection Restriction) . Detta kommer att innebär en hel del arbete för oss i avdelningen men vi ska inte överarbeta direktivet. Mer info om detta kommer att meddelas under våren till er medlemmar. Hem tisdags kväll byta resväska för vidare transport till Solna torsdags morgon taxin utanför porten 04.55. AU möten i 2 dagar med Paulina Ekwall, HR chef, Maria Almlöf-Johansson, HR chef för Produktion, Kristina Jacobsson People & Development, Nathalie Bailey Comp & Ben samt ett antal MBL förhandlingar. Hem fredag kväll och visst ja man var ju på gruvön under onsdagen då vi lyckades klämma in en ordförandeträff där vi bl.a. diskuterade årets löneframställningar och gjorde klart styrelsehandlingarna inför nästa avdelningsmöte.

Veckan efter var Petra Einarsson på besök på Gruvön. Detta var hennes första besök sedan hon tillträde som VD för BillerudKorsnäs. Vi fick en pratstund med henne under eftermiddagen då hon berättade om sitt brinnande intresse för skydd & säkerhet och att människorna som jobbar på företaget ska må bra. Nu gäller det att ledningen lever upp till hennes förväntningar.

Peter Lindgren, ny fabrikschef efter Anita var också på besök under februari och även där hade vi ett positivt möte. Vi får väl ge honom ett par månader när han börjar i maj innan vi bedömer hans insattser.

Vi avslutade februari månad med en ny förhandling om de övertaliga där vi kommer att fortsätta även under mars.

Nu lägger vi feb. till handlingarna och tar ny tag.

Bosse


Skriv ut
**********************
HÄR FINNS VI:
**********************
Här finns vi

Röda Baracken, Gruvön
Ingång från söder

Expeditionstider:
Mån-Fre 09:00-15:00
Tfn: 0555-417 93


Röda Baracken, Gruvön

Öppettider:
Mån - Fre 07:00-16:00
Lunch 11:30-12:30
Tfn: 0555-417 93

**********************