Torsdagen den 22 oktober 2020 - klockan 03:34

Pappers avd. 96 är fackföreningen som organiserar de kollektivanställda på Gruvöns Bruk i Grums.

Mest lästa

Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Lokalavtalet 2016 klart!


Christina Svensson 2016-12-05

Hej på er!

Först och främst får jag be om ursäkt att det har dragit ut på tiden med avtalsförhandlingarna i år. Varför har det då tagit så lång tid, kan man ju fråga sig? Centrala avtalet för -16 var klart och påskrivet i början av april och då var vi inne i en valprocess ang. ordförandeposten som inte blev klar förrän i slutet av samma månad.


Vi påbörjade förhandlingarna i maj då även bolaget drog igång förhandlingar om bemanningsföretag som upptog all min tid samtidigt som Johan blev sjukskriven i ett par veckor, varvid semestern tog vid. Hösten kom och förhandlingarna återupptogs. Vi la våra krav där vi ville, bl.a. göra en låglönesatsning, dvs. höja alla mellan grad 8 till grad 18 med 2 lönegrader. Pga. olika omständigheter drog förhandlingarna ut på tiden. När bolaget sen återkom med ett svar så blev det negativt för vår del, varvid vi till slut hamnade vid ”Stup-stocken” dvs. bolaget har rätt att lägga ut 10% i befintlig lönestege och resterande delas generellt ut till alla. Så utfallet av Avtal 16 blev enligt följande.

  • Papperstillverkningen.

Ny grad för maskinförare inom papperstillverkningen, höjs från grad 18 till grad 19. Ny lönesättning salen. (Se tabell.)

Flutingbruket: Införa samma lönesystem som pappersbruket när det gäller maskinpersonal, MF, reservförare & torkare skall betalas efter kompetens och rotation.
Salspersonal ersätts enligt tidigare utom för Salsoperatör nivå 3 som höjs från grad 10 till 11.
För MF tas 1:e mannaskapet bort ur befattningsbeskrivningen, lönegrad 19 lika som pappersbruket. Lösa in mångkunskapstillägg. (Därmed är all mångkunskapstillägg inlösta)
För personal som går ner i lön pga. konvertering ersätts med personligt tillägg enligt tidigare praxis.

  • UH

Som föregående år, kompetens & individuell del, vilket medförde att 48 st. på UH höjs i varierande grad.

Efter utläggning av pott för Papperstillverkning & UH höja lönegradsserien generellt för den del som återstår av den fördelningsbara potten utbetalas 294:- per grad.

För Tekniks del förhandlades fram att Speciallaborant har grad 14, vilket innebär att man tar bort "personlig" gradplacering. Skiftlaborant som går in och ersätter speciallaborant ersätts med +1 grad. Detta ingår INTE i lönepotten och för berörd personal så utbetalas ny lön from 2016-12-01.

Sen tillkommer en del smärre förändringar i avtalstexter (som noggrant måste läsas igenom innan påskrift).

Bilaga 1                      Bilaga 2

Löneförändringarna ska vara utbetalda på lönen i december enligt överenskommelse med företaget.

God Jul & gott nytt år

Bosse

(P.S mer info kommer i Kvartingen strax före jul)


Skriv ut
**********************
HÄR FINNS VI:
**********************
Här finns vi

Röda Baracken, Gruvön
Ingång från söder

Expeditionstider:
Mån-Fre 09:00-15:00
Tfn: 0555-414 87


Röda Baracken, Gruvön

Öppettider:
Mån - Fre 07:00-16:00
Lunch 11:30-12:30
Tfn: 0555-413 33


**********************