Magplask för Töllsjö
– i första kvalmatchen…

Christer Falk 2020-10-11

Efter ett fantastiskt seriespel har Töllsjö IF kvalificerat sig för kvalspel mot division fyra.
Första matchen spelades idag på Holmängen och publiktillströmningen var stor, trots coronaregler.

Kvalmatchen började med straffsparkar som efter många ”varv” slutade med vinst för gästande Halvarstorp.

Så blåste dagens domare till spel och redan efter tio minuter hade Halvarstorp gjort två mål, efter tio minuter 3-0 och när det blåstes till halvlek hade gästerna skaffat sig en ledning med hela 5-0.

Trots målskillnaden visade hemmalaget prov på bra spel – men Halvarstorp var effektiva och fick utdelning på det mesta.

Andra halvlek
När hemmalaget gick ut till spel på i andra halvlek var det naturligtvis med en något sänkt självkänsla. 0-5 kändes naturligtvis tungt. Men detta till trots genomförde hemmalaget andra halvlek på ett bra sätt men något kraftfullt anfallsspel blev det inte. Till skillnad mot Töllsjö lyckades gästerna med att näta ytterligare två mål.

I 76:e minuten kom ändå ett reduceringsmål från hemmalaget. Edvard Eriksson hette målgöraren och det kanske var en anledning till att han utsågs till hemmalagets bästa spelare.

Av fotbollskunniga Lars-Erik Pedersén fick vi den här sammanfattningen av matchen.
– Spelet på plan var någorlunda jämt matchen igenom – men Halvarstorp var betydligt effektivare.