Fanna BK illa ute i kvalspelet till P19 division 1

Lucas Lundin 2021-10-27

Efter inledande förlusten borta mot Vaksala SK reste Fanna BK:s juniorlag till Uppsala för att möta Sunnersta AIF. Fanna fick se sig besegrade med 4-2 där flertalet elever från NIU-fotboll på Westerlundska gymnasiet deltog.

Matchen inledde med låg intensitet och första halvleken förblev händelsefattig. Fannas bästa chans var en hörna från Oliver Wikell där Hampus Östman nådde högst med pannan, men målvakten räddade. En scenförändring trädde kraft till den andra halvleken där ett målkalas blev ett faktum.

Oscar Bergström gav Sunnersta ledningen efter en vacker frispark. Abed Ebrahim kvitterade för Fanna men Sunnersta återtog snabbt ledningen genom Gustav Sjöholm. Spelet i andra halvlek böljade fram och tillbaka och bara ett par minuter senare kvitterade Fanna BK genom Jawad Tajik. Ytterligare två minuter senare var Simon Ejerblad framme och gjorde 3-2 innan Gustav Karimi fastställde slutresultatet till 4-2 för Sunnersta.

-          Vi hade 0-0 och hyfsad kontroll i första halvlek. Vi är inte på tårna i starten av andra och släpper in mål tidigt. Vi kommer tillbaka och har 2-2 men sen tappar vi greppet. Jag är besviken över att vi inte ger oss själva chansen, säger Fannas lagkapten Nelton Beckeld.

Vad hade ni kunnat göra annorlunda?

-          Vi skulle behövt spela in bollen mellan deras mittfält och backlinje oftare och vara mer beslutsamma framför mål.

Hur ser du på de kommande matcherna med tanke på er inledning i kvalet?

-          Vi ska göra allt vi kan för att vinna resterande matcher. Det här kvalet är lärorikt för många, avslutar Nelton Beckeld.

Fannas chanser att ta sig vidare i kvalet är små efter den tuffa inledningen. Sunnersta tillsammans med Märsta toppar tabellen med 9 poäng vardera och det återstår endast tre matcher. Fanna spelar hemma mot IFK Uppsala i nästa omgång och Sunnersta spelar hemma mot Vaksala.