Danmark segare i handbolls-VM tredje gången i rad

Oliwer Englund, Mustafa Fajek 2023-02-05

Som förväntat tog Danmark hem guldet i handbolls-VM 2023 mot Frankrike som blev på en andra plats. I bronsmatchen så stod det mellan Sverige och Spanien om vem som skulle hamna på en pallplats. Spanien tog hem segern och slutade på en tredje plats. Matchen slutade 36–39 till Spanien.

Mellan Frankrike och Danmark så blev resultatet 29–34 till Danmark och därmed tog de regerande världsmästarna Danmark hem guldet ännu en gång. Danmark blev också den första nationen på herrsidan att vinna VM-guld tre gånger i rad. Danskarna rivstartade matchen och ledde med fem bollar, Frankrike hann ta igen det före paus där det stod 16–15 till Danmark. I andra halvlek försvarade de rödklädda ledningen och skrev därmed historia.

Rasmus Lauge vart matchvinnare trots sina skadeproblem och att han hade missat början av turneringen och spelade bara 23 minuter och sköt 3 skott och missade alla. Men i finalen stod han för 11 skott och satt tio på 27 minuters speltid. Simon Pytlick var inte mycket sämre han heller med sina nio fullträffar.