J-Södra - Assyriska FF 1-0

Stefans tankar


Stefan Farmansson 2013-10-07


Det var en oerhört viktig seger idag mot Assyriska FF. 3 viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt. Södra spelar de första 25 minuterna riktigt bra i första halvlek. Sedan gör man en fin andra halvek där man ligger rätt i positionerna och spelar ett säkert spel.

# Under de första 25 minuterna skapar Södra sin mesta målchanser.  Assyriska tar över spelet under den andra delen i första halvlek och skapar ett par farliga målchanser under den tiden. Södra som spelade 4-4-2 under första halvleken ändrar om i halvtid och går över och spelar 4-1-4-1. Södra ligger rätt i positionerna hela tiden och gör det väldigt svårt för Assyriska att komma till målchans. Man gör en säker och stabil andra halvlek.

# Det måste vara väldigt skönt att gå till det här 2 veckors uppehållet med en vinst. 3 poäng som ingen kan ta ifrån oss!

# Michael Nanchoff en härlig och kreativ spelare som ligger bakom mycket i det offensiva spelet. Se sajtenfemman. Fick två varningar och blev utvisad och därmed avstängd nästa match som är mot IK Brage.

# 3 matcher kvar i serien för Södra. IK Brage (b), Landskrona BoIS (h) och GAIS (b).

# Fick frågan om vilket av kvallagen som möter vilken 2.a i Div1. Lag 13 i Superettan möter 2.an i Div1 Södra och lag 14 i Superettan möter 2.an i Div 1 Norra.

# Tommy Thelin vikig poängspelare för Södra. Han har gjort 9 mål och 4 assist. Se sajtenfemman.


SAJTENFEMMAN

5: Andrè Calisir: Han var tillbaka efter skadan och vi kände igenom honom i spelet direkt. Han är oerhört positionsäker, väldigt följsam och läser spelet bra. Han hade ett bra passningsspel och valde själv att byta som säkerhetsåtgärd ang. skadan.

4: Zourab Tsiskaridze: Han gör en bra match framför allt i andra halvlek, då han spelar som defensiv på mitten. Han är väldigt säker i positionsspelet då han hamnar helt rätt. Han värderar situationerna på plan väldigt bra och spelar ett klokt spel.

3: Michael Nanchoff: När Södra spelar sin bästa fotboll i matchen under första 25 minuterna och skapar sina målchanser är det ofta Nanchoff som ligger bakom dom. Han är en kreativ spelare med bra spelförståelse och bra passningsspel. Han är viktig för Södra.

2: Nicklas Helgesson: Gör en bra match där han spelar stabilt och i första halvlek gör han ett par fina räddningar bl a en suverän reflexräddning som var jätteviktig för matchens utgång.

1: Tommy Thelin: En viktig poängspelare för laget. Han var på rätt plats när Jesper Svensson slår in ett hårt och flackt inlägg som han är först framme på. Som målskytt gäller det att vara på rätt ställe. Det var Thelins 9.e mål i årets superetta.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


tillsammans

---------------------------------
J-SÖDRA I SUPERETTAN
2006 - 2013
Här hittar du all fakta kring J-Södras säsonger i Superettan.

MÅLSKYTTARNA
SPELARNA
MATCHERNA
PUBLIKSIFFROR
DOMARNA
MOTSTÅNDARMÅLEN

vadret


Södrasajten.se on Facebook
chatten2

twitterlayout2

ÅRETSSPELARE


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

SÖDRASAJTEN.SE
Oberoende opinion © 2007- 2015
Ansvarig utgivare: Jimmy Höglund